Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum ajută Primăria Chișinău oamenii care au suferit pagube în explozia de la Botanica

© Sputnik / Crina BaleaExplozie în sectorul Botanica
Explozie în sectorul Botanica  - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2021
Abonare
Municipalitatea reabilitează geamurile care au fost afectate în urma exploziei din sectorul Botanica al Capitalei. Astfel, pretura sectorului a contract servicii de instalare ale tâmplăriilor.

CHIȘINĂU 27 feb - Sputnik. Primarul Capitalei anunță că municipalitatea și-a asumat responsabilitatea pentru efectuarea unor lucrări de reparație a încăperilor afectate de explozia produsă luni, 22 februarie, în sectorul Botanica al Capitalei.

Muncitorii schimbă geamurile de la etajele 2-5 și în bucătăria comună a clădirii afectate de deflagrație. Totodată, edilul-șef al Capitalei a precizat că Direcția locativ-comunală și amenajare va efectua un deviz de cheltuieli în acest sens, după care va contracta servicii pentru zidirea pereților care separă bucătăria comuna de spațiile locative, precum și pentru executarea lucrărilor de finisaj.

Amintim că zeci de echipaje de pompieri, polițiști și ambulanțe au fost îndreptate luni, 22 februarie, pe strada Independenței din sectorul Botanica al Capitalei, după ce într-o locuință s-a produs o explozie. 

Deflagrația s-a produs într-o bucătărie comună din blocul de locuințe cu șase etaje. Cauza preliminară este exploatarea incorectă a unei butelii cu gaz. În urma exploziei, patru persoane au avut de suferit. Trei minori cu vârstele de un an, zece ani și șaisprezece ani au primit traumatisme și au fost internați în spital.

Minorii de un an și zece ani s-au ales cu traumatisme ușoare, aflându-se în afara blocului în momentul producerii deflagrației, iar băiatul de șaisprezece ani a suferit arsuri de gradul I, II și III pe mâini, piept și față, fiind în încăperea unde s-a produs deflagrația. O femeie care de asemenea s-a aflat în exteriorul blocului s-a ales cu traumatisme ușoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0