Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Așa „Mărțișor” nu am avut niciodată - Cum va fi organizat festivalul după decizia CNESP

© Sputnik / Miroslav RotariFestivalul Mărțișor
Festivalul Mărțișor - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2021
Abonare
A 55-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor” se va desfășura fără public. Cele 16 spectacole vor fi transmise live la postul public de televiziune și pe rețelele de socializare. Decizia vine în urmă noilor măsuri adoptate de autoritățile sanitare.

CHIȘINĂU 27 feb - Sputnik. După ce Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a suspendat desfăşurarea activităţilor teatral-concertistice cu prezenţa spectatorilor, organizatorii Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor” anunță că spectacolele din acest an se vor desfășura fără public.

Concertele vor fi transmise online și la postul public de televiziune. Cei care au cumpărat deja bilete se pot apropia la case ca să le fie returnați banii. 

„Dragi prieteni, cu părere de rău, vă anunțăm că va fi imposibil să ne revedem la Palatul Național, la cea de-a 55-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”. Conform deciziei CNESP, evenimentele se vor desfășura fără prezența publicului. Fiți alături de noi, urmărind concertele de acasă - în direct la „Moldova 1” și pe pagina de Facebook „OCI Moldova-Concert”. Biletele procurate pot fi returnate la Casele Palatului Național”, se arată într-o postare a OCI Moldova-Concert. 

Cu un mesaj similar a venit și Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”. 

„Dragi prieteni, în contextul pandemiei Covid-19 și a stării de urgenţă în sănătate publică prelungită până în data de 15 aprilie, concertele programate pentru Festivalul Internațional de Muzică "Mărțișor 2021" vor avea loc fără public. Cei care ați procurat bilete de la casă, începând de luni puteți să vă apropiați să vă returnăm banii”, scrie pe pagina Filarmonicii. 

В Кишиневе начали продавть мэрцишоры - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2021
Primăvara bate la ușă: Mărțișoare neobișnuite in centrul Capitalei

Tradiționalul și îndrăgitul Festival Internațional de Muzică „Mărțișor – 2021” se va desfășura în perioada 1-10 martie.

Cea de-a 55-a ediție a Festivalului „Mărțișor” va fi inaugurată pe 1 martie la Palatul Național printr-un concert de excepție în care vor evolua maestrul Nicolae Botgros, Formația „Zdob și Zdub”, orchestrele simfonice ale Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” și Companiei Publice „Teleradio Moldova”, Orchestra și Corul Național de Cameră, Capela Corală „Doina”, formația „Brio Sonores”, maestrul Eugen Doga și alți interpreți cu renume din Republica Moldova.

Organizatorii au anunțat că unul dintre cele 16 spectacole ale Festivalului Internațional de Muzică „Mărţişor–2021” va fi dedicat medicilor din Republica Moldova, care din martie 2020 sunt în prima linie de luptă cu noul tip de coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0