Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

40 de moldoveni sclavi în Franța: Ce spun autoritățile din Chișinău

CC0 / Pixabay / PublicDomainPictures / Sclavie
Sclavie - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2021
Abonare
Un grup infracțional, organizat de un cetățean român care locuia în Franța, a făcut contrabandă cu cel puțin 40 de cetățeni moldoveni pentru a-i exploata în activitatea de construcții din Franța.

CHIȘINĂU, 26 feb - Sputnik. Cel puțin 40 de moldoveni au devenit victime ale exploatării prin muncă în Franța. Aceștia erau „sclavii” unui cetățean român stabilit în Republica Franceză, care-i punea la muncă pe șantiere.

Bordel - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2019
Societate
Sclavia sexuală de la Piața Centrală: Detalii cutremurătoare - Foto
Informația a apărut în presa de peste Prut și a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de către ofițerul de presă al Inspectoratului General de Poliție al Republicii Moldova, Diana Fetko. Potrivit informațiilor, moldovenii migranți primeau cărți de identittate și permise de conducere românești contrafăcute, dar păstrau și pașapoartele reale drept garanție. 

„Lucrau 55 de ore pe săptămână pentru 60 de euro pe zi. Companiile mari de construcții și renovări au fost, de asemenea, implicate în schema infracțională. Această activitate a fost extrem de profitabilă, profiturile ilegale fiind estimate la aproape 14 milioane de euro. Suspecții au spălat activele infracționale prin intermediul a opt companii de tip shell, majoritatea cu sediul în Franța”, este precizat într-o informare de presă a Europol. 

Permis de conducere - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Societate
Când permisele de conducere moldovenești vor fi recunoscute în Franța
Ancheta a fost efectuată de Poliția de Frontieră Franceză, Poliția Română și Inspectoratul General de Poliție din Moldova, susținută de Europol și Eurojust și a început încă în 2018. În cadrul anchetei au fost efectuate percheziții simultane în trei țări, iar 38 de persoane au fost arestate. Dintre acestea 28 în Franța, trei în România și șapte în Republica Moldova.

„În cadrul perchezițiilor au fost sechestrate 19 vehicule, inclusiv 15 mașini de lux, 2 jet ski, arme, telefoane, aproximativ 100 000 de euro în numerar, iar 11 conturi bancare au fost înghețate. În ziua acțiunii, Europol a desfășurat un post de comandă virtual pentru a permite schimbul de informații în timp real între anchetatori, Europol și Eurojust”, mai este menționat în comunicatul Europol.

Contactat de Sputnik Moldova, ofițerul de presă al Inspectoratului General de Poliție, Diana Fetko ne-a comunicat că „IGP este în faza activă a anchetei, acum se acumulează probe, inclusiv sunt audiați învinuiții, la noi și în Franta”. Detalii mai multe vor fi oferite într-o conferință de presă în următoarele zile. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0