Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sîrbu, despre incidentul de la CSS - „Alunecăm în dictatură”

© Sputnik / Miroslav RotariSergiu Sîrbu
Sergiu Sîrbu - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2021
Abonare
După ce Sergiu Sîrbu nu a fost lăsat să intre la ședința Consiliului Suprem de Securitate, care are loc la Președinție, parlamentarul a susținut un briefing și a remarcat faptul că țara noastră „alunecă spre dictatură”.

CHIȘINĂU 26 feb - Sputnik. Deși este președinte al Comisiei parlamentare pentru Securitate și Ordine Publică, deputatul Sergiu Sîrbu n-a fost lăsat să intre la ședința Consiliului Suprem de Securitate, care are loc la Președinție.

Deputatul a ieșit într-un briefing în care a declarat că incidentul este o încălcare crasă și a menționat că „alunecăm treptat în dictatură”. Sîrbu susține că nu i-ar fi fost permisă intrarea la ședința CSS pe motiv că ar avea un conflict de interese. 

„Asistăm la o încălcare gravă a pricipiului separării puterii în stat și la o tentativă clară de subminare a autorității Parlamentului. Alunecăm treptat în dictatură, iar acest lucru ar trebui să ne îngrijoreze nu doar pe noi, dar și pe întreaga sociatate. Președintele Republicii Moldova nu reprezintă puterea absolută în stat și nici nu are dreptul să o schimbe, și nici nu are dreptul să schimbe regulile stabilite clar de legislație”, a menționat deputatul. 

Президентура РМ - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2021
Politică
Incident grav la Președinție: Ce a pățit un membru al CSS

Sergiu Sîrbu s-a arătat indignat de atitudinea președintelui Maia Sandu și a declarat că a fost bruscat de către ofițerii de pază și că practic a fost scos cu forța din Președinție. Mai mult, deputatul a declarat că anterior a primit o scrisoare prin care a fost invitat la ședința CSS. 

„Abia azi dimineața am găsit în poștă scrisoarea ca să mă abțin de a veni la ședință. Această scrisoare vine de pe poșta Cancelariei Președinției și scrisoarea are denumirea „scrisoare lui Serioja Sîrbu”, așa știți ... Trec peste faptul că autorii acestei scrisori au ignorat limbajul oficial, care se impune de fapt pentru comunicarea între instituțiile statului. Dar probabil asta este atitudinea disprețuitoare nu atât față de mine, cât față de instituția Parlamentului în general”, a precizat Sîrbu.

Deputatul a precizat că în cadrul ședinței a vrut să pună în discuție mai multe subiecte, care nu se regăsesc în agendă. 

„Am vrut să introducem în agendă subiectul campaniei de vaccinare, cu regret acest subiect nu este pe agenda CSS. Maia Sandu încalcă nu doar Constituția, asistăm la un abuz fără precedent, a fost subminată autoritatea Parlamentului. Președenția nu este bucătăria de acasă a Maiei Sandu, iar ședința CSS nu este ședința de partid. Legea există în țară, există Constituție și trebuie să le respecte. Condamnăm vehement cazul de astăzi și îi vom pedepsi pe toți care fac acest abuz”, a declarat deputatul Sergiu Sîrbu. 

Amintim că astăzi membrii Consiliului Suprem de Securitate s-au convocat în ședință, în cadrul căreia sunt discutate mai multe subiecte, inclusiv privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Decretul de constituire a Consiliului Suprem de Securitate, după preluarea de către Maia Sandu a funcției de președinte al țării, a fost semnat pe 25 ianuarie.

Potrivit legii, din componența CSS fac parte deținătorii unor anumite funcții publice. Președinția anunță totodată că, în conformitate cu Regulamentul modificat al Consiliului Suprem de Securitate, componența acestuia a fost completată cu 11 persoane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0