Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Școlile se închid din nou și trec la învățământul online - iată de când

© Sputnik / Mihai CarausОдин день ученика в пандемии
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2021
Abonare
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis închiderea școlilor din data de 1 martie și trecerea la învățământul de la distanță.

CHIȘINĂU, 26 feb - Sputnik. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică precizează că situația epidemiologică este alarmantă în țară, astfel, este necesară introducerea unor noi măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. 

Люди и общественный транспорт  - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2021
Societate
Transportul public, sistat în weekend în municipiul Chișinău

„În timp ce în țările din regiunea europeană în ultimele săptămâni se atestă o micșorare a numărului de cazuri noi până la 50%, apoi în Republica Moldova se înregistrează o creștere esențială a numărului cazurilor noi și creșterea ponderii testelor pozitive. Deja, zilnic se înregistrează un număr mediu 20 de decese”, precizează Comisia printr-un comunicat de presă.

În acest context, a fost luată decizia de a „institui un regim special de activitate la nivel național, în perioada 1-15 martie 2021 inclusiv”.

„Astfel, instituţiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal, extraşcolar, profesional tehnic şi superior, în instituțiile publice şi private vor desfășura procesul de studii în regim online”, precizează Comisia.

De asemenea, olimpiadele școlare nu vor mai putea fi organizate cu prezența fizică a persoanelor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0