Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Îi vizează pe toți angajații! Regim special de muncă pentru bugetari și cei de la privat

© Pixabay / 12019Oficiu
Oficiu - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2021
Abonare
În perioada 1 - 15 martie, pe întreg teritoriu țării este stabilit un regim special de activitate. Astfel, angajații din domeniul public sau privat vor activa după un program diferit. 

CHIȘINĂU 26 feb - Sputnik. Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis ca în perioada 1 - 15 martie să fie instituit regim special de activitate. Astfel, angajatorii din sectorul public, cât și din domeniul privat, vor trebui să organizeze activitatea personalului în așa mod, încât aceștia să nu fie supuși riscul de infectare cu COVID-19. 

La locul de muncă va fi chemat doar personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituției și activitatea căruia necesită prezența obligatorie la serviciu. Totodată, pentru cei prezența cărora nu este obligatorie la locul de muncă, se vor asigura condiții de muncă la distanță.

Машина скорой медицинской помощи - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2021
Societate
Noi măsuri dure pentru moldoveni! Iată ce nu avem voie să facem din martie
„Ministerele, Cancelaria de Stat, alte autorități administrative centrale subordonate Guvernului și structurile organizaționale din sfera lor de competentă (autoritățile administrative din subordine, inclusiv serviciile publice desconcentrate și cele aflate în subordine, precum și instituțiile publice, întreprinderile de stat și societățile comerciale cu capital integral sau majoritar public în care ministerul, Cancelaria de Stat sau altă autoritate administrativă centrală are calitatea de fondator) vor organiza desfășurarea activității în regim special de lucru, de la 7:30 până la 16:00 și pauza de masă de la 12.00 până la 12:30”, se menționează în hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică.

Autoritățile sanitare au adoptat vineri un șir de măsuri dure de protecție împotriva COVID. Printre acestea se numără trecerea elevilor și studenților la învățământul online pentru o perioadă de două săptămâni, sistarea activității transportului public în weekend în municipiul Chișinău și introducerea obligativității de a efectua testul COVID-19 cu 72 de ore înainte de a intra în Republica Moldova. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0