Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O hotărâre importantă luată de România care vizează Republica Moldova

© Inquam Photos / OCTAV GANEAFlorin Cîțu
Florin Cîțu - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2021
Abonare
Guvernul României a emis vineri, 26 februarie, o hotărâre importantă pentru relația cu Republica Moldova.

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. Guvernul României a emis o hotărâre care prevede acordarea a peste 21 de mii de doze de vaccin Agenției Naționale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova. 

„Ajutorul umanitar, cu titlu gratuit, (...) se acordă din rezerva Ministerului Sănătății și constă în acordarea a 21.600 de doze vaccin împotriva COVID 19, din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către Compania AstraZeneca, prin Acordurile-cadru încheiate de către Ministerul Sănătății cu Comisia Europeană”, se precizează în hotărârea Guvernului de la București.

Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2021
Societate
Vaccinul "Sputnik V" a fost autorizat în Republica Moldova

România ar urma să asigure și transportarea vaccinului în țara noastră. 

Amintim că Guvernul României a promis că va livra Republicii Moldova 200 de mii de doze de vaccin. Miercuri, a fost aprobată Ordonanța de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit imediat Republicii Moldova. 

Mai devreme, Ministerul Sănătății al Republicii Moldova a anunțat că primul lot de vaccin împotriva COVID-19 ar urma să ajungă în Republica Moldova în perioada 28 februarie - 3 martie. Este vorba despre 14 400 de doze de vaccin AstraZeneca. Instituția a primit notificarea de la platforma COVAX. 

Potrivit consultantului în comunicare a Ministerului Sănătății Cristina Stratulat, cele peste 14 mii de doze de vaccin care ar urma să ajungă în țară vor fi distribuite gratuit prin intermediul platformei COVAX și formează primul lot din totalul de doze preconizate pentru 20 la sută din populație, livrate gratuit de platformă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0