Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când va ajunge în Moldova primul lot de vaccin oferit de România

© Sputnik / AFK Sistema / Accesați arhiva multimediavaccin
vaccin  - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2021
Abonare
Un lot de 20 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19 ar urma să ajungă în scurt timp în țara noastră. Guvernul României a anunțat aprobarea Ordonanței de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit pentru Republica Moldova.

CHIȘINĂU 24 feb - Sputnik. Într-o postare pe Facebook, președintele Maia Sandu a scris că Guvernul României a anunțat aprobarea Ordonanței de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit imediat Republicii Moldova. 

Ajutor umanitar oferit de România Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2021
Societate
Lotul umanitar din România a ajuns la Chișinău - detalii

Astfel, în scurt timp ar urma să ajungă în țara noastră 20 de mii de doze de vaccin împotriva noului coronavirus. Maia Sandu a scris că aceste doze constituie prima tranșă din cele 200 de mii de doze de vaccin promise de România. 

„Aceste doze de vaccin vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical. Suntem recunoscători Președintelui României, Klaus Iohannis, Prim-ministrului României, Florin Cîțu, și poporului român pentru donația de vaccin și solidaritatea imensă de care dau dovadă”, a scris președintele Maia Sandu. 

Amintim că vineri, 19 februarie, un convoi format din 13 camioane cu asistență umanitară în valoare de 2,3 milioane de euro, oferit de către România, a ajuns în Republica Moldova. Lotul constă, în primă fază, din echipamente de protecție medicală - 1,5 milioane de măști chirurgicale, 100 de mii de măști FFP3, 100 de mii de combinezoane și 100 de mii de mănuși de unică folosință. Evenimentul de primire a lotului de ajutor din partea țării vecine a avut loc în Piața Marii Adunări Naționale. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0