Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un deputat din Parlament ar putea rămâne fără avere

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaDiplomat, geantă, servietă
Diplomat, geantă, servietă - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2021
Abonare
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) vrea să declanșeze procedura de confiscare a averii unuia dintre deputați. Potrivit unor surse mass-media, ar fi vorba despre deputatul democrat Dumitru Diacov și soția acestuia.

CHIȘINĂU 25 feb - Sputnik. Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare în privința unui deputat, ca rezultat al unui control al averii și intereselor personale, care a fost efectuat pentru perioada 2014 – 2019.

Autoritatea Națională de Integritate - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2021
Politică
Un membru al Consiliului de Integritate din cadrul ANI și-a dat demisia
 

În urma verificărilor, ANI anunță că va transmite cauza în instanța de judecată pentru a fi declanșată procedura de confiscare a averii nejustificate.

„În cadrul verificărilor efectuate și a documentelor obținute, inspectorul de integritate a constatat existența unei diferențe substanțiale, în mărime de peste 600 de mii de lei, între averea dobândită și veniturile obținute de către deputat și soția acestuia. Ca urmare a celor constatate, ANI va transmite cauza în instanța de judecată pentru declanșarea procedurii de confiscare a acestei averi nejustificate”, este precizat într-un comunicat de presă emis de instituție.

Potrivit ANI, dacă actul emis va rămâne definitiv, deputatul riscă să nu mai poată deține o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de parlamentar, pentru o perioadă de trei ani. Totodată, acesta va fi inclus și în Registrul interdicțiilor al ANI.

Potrivit unor informații vehiculate de unele instituții mass-media, ar fi vorba despre deputatul PDM Dumitru Diacov. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0