Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un membru al Consiliului de Integritate din cadrul ANI și-a dat demisia

© Photo : Autoritatea Națională de IntegritateAutoritatea Națională de Integritate
Autoritatea Națională de Integritate - Sputnik Moldova
Abonare
Oleg Efrim și-a anunțat astăzi demisia din funcția de membru al Consiliului de Integritate al ANI. Efrim a declarat că un nou Guvern va putea să înainteze un nou reprezentant.

CHIȘINĂU, 18 ian - Sputnik.  În cadrul ședinței Consiliului de Integritate, Oleg Efrim și-a anunțat demisia din funcția de membru al acestei structuri. El a precizat că urmează să-și ocupe timpul cu afacerile personale. 

Игорь Додон передал власть Майе Санду - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu vrea capetele unor demnitari de rang înalt
”Am decis să demisionez din funcția de membru. Vreau să mulțumesc tuturor pentru conlucrarea pe care am avut-o în această perioadă. Voi informa Consiliul și Guvernul pe calea prevăzută de lege și voi continua să asist la ședințe până când Guvernul își va desemna un alt reprezentant în Consiliu, așa cum prevede legea. Vom avea un Guvern nou, va putea să își desemneze un reprezentant nou, poate vor veni cu un suflu nou și va mișca lucrurile înainte”,  a declarat Oleg Efrim. 

Ceilalți membri ai Consiliului au fost luați prin surprindere de decizia lui Oleg Efrim. 

”Nu m-am așteptat la așa o întorsătură la început de an și la prima ședință. Domnul Efrim ne-ați surprins”, a spus Mariana Timotin, membru al Consiliului de Integritate din cadrul ANI. 

Oleg Efrim a fost numit membru al Consiliului de Integritate al ANI în anul 2017. La începutul lunii ianuarie, președintele țării, Maia Sandu, s-a întâlnit cu președintele ANI, Rodica Antoci. Atunci, Maia Sandu s-a arătat nedumerită de ce Autoritatea Națională de Integritate nu cercetează, în primul rând, demnitarii de rang înalt, apoi primarii și funcționarii publici care trezesc suspiciuni ce țin de justificarea averilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0