Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Situația devine îngrijorătoare: Autoritățile suplimentează locurile în spitale

© Sputnik / Варвара Гертье / Accesați arhiva multimediaPacient la spital
Pacient la spital - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2021
Abonare
Autoritățile municipale anunță reactivarea a încă 110 paturi pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. Decizia a fost luată după ce primarul Capitalei, care a precizat că în spitalele din Chișinău nu au mai rămas locuri pentru bolnavii de COVID - 19. 

CHIȘINĂU 24 feb - Sputnik. Situația epidemică din țară devine tot mai tensionată. Potrivit autorităților municipale, în Chișinău nu mai sunt locuri libere în spitale pentru a fi tratați pacienții cu COVID-19. În acest sens, la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime" au fost reactivate 30 de paturi pentru pacienții testați pozitiv la coronavirus. Astfel, capacitatea instituției medicale va fi de 300 de paturi pentru profilul COVID.

Ambulanță, Urgență, Medici, Spital, România - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2021
Societate
Din nou un număr mare de îmbolnăviri cu COVID-19: Câte cazuri s-au înregistrat

Locuri libere nu au mai rămas nici la Centrul „COVID -19 Chișinău” de la Moldexpo. Aici a fost activat al treilea pavilion cu o capacitate de 80 de paturi. În acest pavilion, pacienții suspecți la noul virus vor trece triajul. Totodată, cele două pavilioane care deja funcționează vor fi transformate în zone de staţionar, unde vor fi tratați pacienții deja diagnosticați cu COVID-19. 

Astfel, Centrul „COVID - 19 Chișinău” va avea în total 420 de locuri pentru pacienți. 

Totodată, Ministerul Sănătății anunță că alte câte 20 de paturi vor fi activate în spitalele raionale din Ialoveni și Criuleni, iar Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile a fost suplimentat cu încă 25 paturi.

Autoritățile din sănătate trag alarma și susțin că numărul pacienților cu COVID-19 în stare gravă și foarte gravă este în creștere, iar perioada de tratament în cadrul spitalelor este mai îndelungată, ceea ce sporește presiunea asupra sistemului medical.

Totodată, potrivit autorităților municipale, numărul de cazuri noi este în continuă creștere, iar după o perioadă de câteva săptămâni, problema insuficienții de paturi în spitale a devenit din nou actuală. 

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2021
Societate
Ceban trage un semnal de alarmă: Nu mai sunt locuri libere în spitale

Luni, primarul Ion Ceban a venit cu un mesaj în care își arată îngrijorarea că spitalele sunt din nou pline și că nu au mai rămas locuri libere. Atunci el a scris pe pagina sa de Facebook că oamenii s-au relaxat și din această cauză s-a revenit la un număr mare de infectări cu noul virus. 

„Medicii și asistentele medicale și-au cedat birourile pentru a disloca paturi suplimentare în spitalele municipale. Astfel, peste 80 de paturi au fost amenajate suplimentar în spitalele municipale COVID. Actualmente capacitatea totală de paturi în secțiile COVID, din cadrul în spitalelor municipale, inclusiv la Centrul Covid MoldExpo, este de peste 1400 - aproape 50% din capacitatea totală de spitalizare la nivel naţional”, a scris Ion Ceban.

Autoritățile îi îndeamnă pe oameni să fie responsabili și să nu extenueze personalul medical. Totodată, populația este rugată să respecte cu strictețe normele impuse de către autorități. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0