Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceban trage un semnal de alarmă: Nu mai sunt locuri libere în spitale

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2021
Abonare
Nu mai sunt paturi libere în secțiile COVID din Capitală. Despre acest lucru a anunțat edilul-șef Ion Ceban. El susține că oamenii s-au relaxat și că rata de contagiozitate este în continuă creștere.

CHIȘINĂU 22 feb - Sputnik. În spitalele municipale nu mai sunt locuri libere pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, nici paturi simple, nici paturi de reanimare. Anunțul a fost făcut de către primarul Capitalei pe pagina sa de Facebook.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2021
Societate
Numărul infectărilor este iarăși în creștere: Câte cazuri de COVID-19 sunt înregistrate

El a scris că se observă cum oamenii s-au relaxat și că lumea a obosit deja, dar că este necesar să se mai depună efort pentru a învinge boala. 

„Medicii și asistentele medicale și-au cedat birourile pentru a disloca paturi suplimentare în spitalele municipale. Astfel, peste 80 de paturi au fost amenajate suplimentar în spitalele municipale COVID. Actualmente capacitatea totală de paturi în secțiile COVID, din cadrul în spitalelor municipale, inclusiv la Centrul Covid MoldExpo, este de peste 1400 - aproape 50% din capacitatea totală de spitalizare la nivel naţional”, a scris Ion Ceban.

Ceban a precizat că va încerca, împreună cu Ministerul Sănătății, să mai identifice locuri în instituțiile medicale strategice. Totodată, primarul Capitalei a îndemnat oamenii să conștientizeze pericolul și să fie cât mai responsabili în raport cu viața și sănătatea lor, cât și a celor din jur. 

Primarul a mai scris că instituțiile medicale din municipiu sunt pregătite pentru vaccinare, personalul este instruit, iar spațiile pentru imunizare sunt pregătite.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0