Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Produse importante pentru sănătatea bărbaților – recomandarea experților

© Pixabay / FotoshopTofsAlimente sănătoase
Alimente sănătoase - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2021
Abonare
Bărbații care vor să rămână într-o stare bună de sănătate cât mai mult timp ar trebui să includă, în mod obligatoriu, câteva alimente în dieta lor.

CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Specialiștii le recomandă bărbaților care doresc să-și îmbunătățească starea de sănătate și calitatea vieții, să includă în dieta lor carne roșie, pește de mare, midii, carne de pasăre. În plus, reprezentanții sexului puternic nu ar trebui să renunțe la așa un fruct precum rodia.

Fructe, mere, export, magazin - Sputnik Moldova, 1920, 06.01.2021
Șase alimente pentru o imunitate mai puternică

După cum informează "Izvestia", anume aceste produse conțin cea mai mare cantitate de acizi grași și proteine, care susțin sinteza principalului hormon sexual masculin – testosteronul.

Medicul dietolog Margarita Makuha explică: dieta bărbaților diferă de dieta femeilor din cauza particularităților metabolice și fondului hormonal. Iar sinteza testosteronului este direct legată de calitatea alimentelor consumate. De aceea, specialista îi sfătuiește pe bărbați să includă în dieta lor acizi grași sănătoși polinesaturați, care se găsesc în uleiurile vegetale, în peștele gras de mare, în iarba de grâu, în fructele cu coajă lignificată și în avocado.

Aceste produse, periculoase pentru persoanele cu coronavirus>>>

De asemenea, din meniul bărbaților nu trebuie să lipsească microelemente importante precum zincul și seleniul. Aceste ”depozite” de sănătate sunt din abundență în usturoi, cereale, banane, varză, fructe de mare și ghimbir.

Margarita Makuha a evidențiat și acele produse care nu sunt deloc benefice pentru sănătatea bărbaților. Acestea sunt în primul rând fast food-ul și băuturile alcoolice, care, de altfel, sunt primii dușmani ai sintezei hormonilor importanți pentru sexul masculin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0