Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Peskov, despre negocierile dintre Putin și Lukașenko

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин встретился с президентом Белоруссии А. Лукашенко
Президент РФ В. Путин встретился с президентом Белоруссии А. Лукашенко - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2021
Abonare
În viitorul apropiat, urmează să aibă loc consultări între instituțiile fiscale din Rusia și Belarus și între șefii de guvern ale cele două țări.

CHIȘINĂU, 24 feb – Sputnik. Kremlinul este mulțumit de rezultatele negocierilor dintre președinții Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko, a declarat purtătorul de cuvânt al liderului rus Dmitri Peskov.

"În general, această întâlnire a fost foarte utilă, foarte oportună, constructivă și sinceră... Președintele Rusiei evaluează foarte pozitiv rezultatele întâlnirii", a spus el.

De asemenea, el a numit principalele subiecte pe care le-au discutat cei doi șefi de stat. Printre acestea, un loc aparte le-a revenit problemelor economice.

Президент РФ В. Путин встретился с президентом Белоруссии А. Лукашенко - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2021
Rusia
Putin: Este nevoie de unirea eforturilor pentru producerea vaccinurilor

"Am avut într-adevăr un anumit declin pandemic – atât în ​​ceea ce privește cifra de afaceri, cât și din punct de vedere economic, așa că acum trebuie să depunem eforturi foarte energice pentru a compensa acest declin și a aduce toți indicatorii principali pe o traiectorie de creștere. Prin urmare, cei doi președinți au vorbit tocmai despre necesitatea activizării instituțiilor economice, despre faptul că este necesar să se acorde o atenție specială interacțiunii în domeniul fiscal", a menționat Peskov.

În acest sens, în viitorul apropiat, vor avea loc consultări între instituțiile fiscale din cele două țări și între șefii de guvern.

Răspunzând la întrebarea dacă a fost discutat subiectul vânzării activelor belaruse către companiile rusești, purtătorul de cuvânt al președintelui a subliniat că Moscova și Minskul cooperează activ în ceea ce privește investițiile, dar în acest domeniu părțile se bazează exclusiv pe propriile interese.

Video: Putin și Lukașenko - la schi după negocieri>>>

"Desigur, în termeni specifici, nu pot exista liste și așa mai departe, pentru că totul este o chestiune de oportunitate economică și o propunere economică profitabilă. Ca peste tot în lume", a subliniat Peskov.

Totodată, președinții au discutat despre coordonarea eforturilor în materie de securitate. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a anunțat despre negocierile între miniștrii Apărării, care urmează să aibă loc în timpul apropiat.

Președinții Rusiei și Belarusului s-au întâlnit la Soci în data de 22 februarie. Negocierile dintre liderii celor două țări au durat mai bine de șase ore.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0