Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Percheziții de amploare la Penitenciarul Cricova

© Sputnik / Miroslav RotariСпецназ
Спецназ - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2021
Abonare
Procurorii pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale au descins în această dimineață la Penitenciarul nr.15 din orașul Cricova.

CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Procuratura anunță că operațiunea se desfășoară cu suportul Detaşamentului cu Destinaţie Specială „Pantera", Administrației Naționale a Penitenciarelor și Inspectoratului Național de Investigații. 

Perchezițiile se desfășoară în dosarul privind abuzul de serviciu în interesul unei organizații criminale, în care a fost reținut anterior unul dintre adjuncții Administrației Naționale a Penitenciarelor.

„Sunt efectuate percheziții în toate sectoarele Penitenciarului nr.15 Cricova, acțiunile fiind autorizate de magistrați”, precizează Procuratura Generală. 

Securitatea perimetrului exterior al Penitenciarului nr. 15 este asigurată de către Brigada de poliție cu Destinație Specială ”Fulger”.

Amintim că anterior șeful adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, a fost plasat în arest preventiv pentru 15.

Penitenciar  - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2021
Societate
Angajați ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, în vizorul PCCOCS

Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana a admis parțial demersul procurorilor PCCOCS, care au cerut 30 de zile de arest pentru adjunctul ANP. 

Demcenco este bănuit de comiterea abuzului de serviciu în interesul unei organizații criminale. Adjunctul de la Penitenciare a fost reținut pe 15 februarie pentru 72 de ore. Potrivit legii penale, astfel de infracțiuni se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 8 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0