Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

„Pentru Moldova” și Partidul „ȘOR” își reconfirmă sprijinul pentru Durleșteanu

© Photo : Facebook / Mariana DurlesteanuMariana Durleșteanu
Mariana Durleșteanu - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2021
Abonare
Platforma „Pentru Moldova” și Partidul „ȘOR” au anunțat miercuri că sprijină în continuare candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier.

CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. Platforma „Pentru Moldova” și Partidul „ȘOR” au comentat hotărârea de marți a Curții Constituționale, prin care a fost declarat neconstituțional decretul Maiei Sandu de înaintare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier, în pofida faptului că deputații au propus-o pe Mariana Durleșteanu. 

„Platforma parlamentară „Pentru Moldova” și Partidul Politic „ȘOR” își reiterează susținerea pentru candidatura Marianei Durleșteanu pentru postul de prim-ministru”, se menționează într-un comunicat expediat presei. 

Platforma „Pentru Moldova” și Partidul Politic „ȘOR” au condamnat poziția Maiei Sandu, care insistă să fie declanșate anticipate chiar și după hotărârea Curții Constituționale. 

„Platforma „Pentru Moldova” și Partidul Politic „ȘOR” amintesc că onorata Curte a reiterat în hotărârea sa din 23 februarie că șeful statului este obligat să desemneze candidatura pentru funcția de premier propusă de o majoritate parlamentară formalizată. Asta în condițiile în care, în favoarea Marianei Durleșteanu, au semnat 54 de deputați din Parlamentul Republicii Moldova”. 

PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2021
Politică
PSRM nu renunță la candidatura lui Durleșteanu: Ce spune despre propunerea lui Năstase

Decretul președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, prin care a desemnat-o repetat pe Natalia Gavrilița candidat la funcția de prim-ministru este neconstituțional. Decizia a fost pronunțată de Curtea Constituțională după ședința de marți, 23 februarie, în cadrul căreia a fost examinată în fond sesizarea unor deputați socialiști prin care au cerut suspendarea decretului prezidențial de desemnare repetată a Nataliei Gavrilița. 

Liderul PSRM, fostul președinte Igor Dodon, i-a cerut Maiei Sandu, îndată după pronunțarea deciziei Curții Constituționale, „să emită imediat decretul de învestire a unui candidat legal la funcția de prim-ministru”. „Menționăm aici în mod special candidatura doamnei Mariana Durleșteanu, care a fost înaintată cu respectarea tuturor procedurilor, de o majoritate parlamentară legal constituită”, a spus el.

La rândul său, Maia Sandu a spus într-un briefing că decizia din 23 februarie a Curții Constituționale descrie competențele instituțiilor statului într-o situație de „normalitate” pe care țara, în opinia ei, n-o are la ora actuală.

Maia Sandu a subliniat că dorește în continuare alegeri parlamentare anticipate, în urma cărora țara s-ar alege cu un parlament nou. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0