Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM nu renunță la candidatura lui Durleșteanu: Ce spune despre propunerea lui Năstase

© Sputnik / Mihai CarausPSRM
PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2021
Abonare
Liderul fracțiunii PSRM din Parlament, Corneliu Furculiță, a declarat la postul public de televiziune că pledează în continuare pentru candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru.

CHIȘINĂU, 24 feb - Sputnik. În cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune, Corneliu Furculiță a declarat că desemnarea Marianei Durleșteanu a fost constituțională, așa că PSRM va insista în continuare să fie înaintată candidatura ei la funcția de premier.

„Noi urmăm în calitate de fracțiune să pledăm pentru candidatura Marianei Durleșteanu, care în viziunea noastră a fost înaintată perfect constituțional”, a spus Furculiță.

Socialistul a fost întrebat dacă formațiunea sa ia în calcul formalizarea unei noi majorități parlamentare. 

„Este încă prematur. Evident că se discută și astfel de scenarii, dar nu avem încă un punct de vedere la această întrebare”, a spus președintele fracțiunii PSRM. 

Furculiță a comentat și poziția Platformei DA, care a anunțat că este dispusă să-şi asume formarea „unui guvern minoritar de profil pro-european” și a chemat la negocieri „partidele proeuropene responsabile şi consultări urgente cu președintele țării”.

Teodor Cârnaț  - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Politică
Ce se va întâmpla dacă Sandu va respinge noul candidat la funcția de premier - expert

„Platforma DA demult este gata să asigure un guvern, dar mai puține acțiuni a făcut în această direcție. Noi am fost deschiși încă înainte de desemnarea candidaturii doamnei Durleșteanu și am discutat cu toate fracțiunile din Parlament, inclusiv cu Platforma DA. Colegii au ezitat”, a precizat Furculiță.

Decretul președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, prin care a desemnat-o repetat pe Natalia Gavrilița candidat la funcția de prim-ministru este neconstituțional. Decizia a fost pronunțată de Curtea Constituțională după ședința de marți, 23 februarie, în cadrul căreia a fost examinată în fond sesizarea unor deputați socialiști prin care au cerut suspendarea decretului prezidențial de desemnare repetată a Nataliei Gavrilița. 

Liderul PSRM, fostul președinte Igor Dodon, i-a cerut Maiei Sandu, îndată după pronunțarea deciziei Curții Constituționale, „să emită imediat decretul de învestire a unui candidat legal la funcția de prim-ministru”. „Menționăm aici în mod special candidatura doamnei Mariana Durleșteanu, care a fost înaintată cu respectarea tuturor procedurilor, de o majoritate parlamentară legal constituită”, a spus el.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0