Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PAS insistă să fie organizate anticipate: Cum a comentat decizia Curții Constituționale

© Sputnik / Rodion ProcaЗаседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură
Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2021
Abonare
Partidul Acțiune și Solidaritate a anunțat că va susține necondiționat toate demersurile președintelui Maia Sandu „în căutarea soluțiilor pentru declanșarea anticipatelor”.

CHIȘIĂU, 24 feb - Sputnik. După ce judecătorii Înaltei Curți au declarat neconstituțional decretul Maiei Sandu de înaintare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier, Partidul Acțiune și Solidaritate a venit cu un comentariu la acest subiect.

Pe pagina de Facebook a formațiunii, PAS menționează că a luat act de hotărârea Curții Constituționale și a remarcat că există un conflict politic Parlament, pe care îl consideră „nelegitim şi nereprezentativ” pe de o parte şi preşedintele țării.

Domnica Manole - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Politică
Domnica Manole o pune la punct pe Maia Sandu

În aceste condiții, PAS consideră că singura soluție sunt alegerile anticipate.
Moldova nu poate fi lăsată pe mâinile lui Șor, Plahotniuc și Dodon. (...) PAS va susține necondiționat toate demersurile Președintei Maia Sandu în căutarea soluțiilor pentru declanșarea anticipatelor”, a precizat formațiunea. 

Luni, Curtea Constituțională a apreciat drept neconstituțional decretul președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, prin care a desemnat-o repetat pe Natalia Gavrilița candidat la funcția de prim-ministru. Hotărârea a fost pronunțată în urma sesizării făcute de PSRM. 

Totodată, Curtea a declarat inadmisibilă sesizarea în partea în care se referă la solicitarea autorilor sesizării de a aprecia dacă, prin refuzul desemnării Marianei Durleșteanu în calitate de candidat propus de majoritatea parlamentară pentru funcția de premier, președintele a săvârșit o faptă gravă în sensul art.80 alineat 1 din Constituție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0