Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

După hotărârea CCM, Sandu alege o cale riscantă, de confruntare frontală cu Parlamentul

© Sputnik / Mihai CarausAnatol Țăranu
Anatol Țăranu - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2021
Abonare
Comentatorul politic Anatol Țăranu spune că insistența Maiei Sandu de a organiza alegeri anticipate ori pe referendum privind demiterea ei din funcție este o variantă riscantă care poate avea consecințe imprevizibile.
După hotărârea CCM, Sandu alege o cale riscantă, de confruntare frontală cu Parlamentul

Președintele Maia Sandu a lăsat să se înțeleagă că nu a luat în serios decizia Curții Constituționale și insistă să fie organizate alegeri anticipate ori referendum privind demiterea sa din funcția de președinte al țării.

Конституционный суд - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Politică
Expert: Perspectiva anticipatelor este împinsă într-un viitor incert

Mulți experți spun că după pronunțarea hotărârii CCM criza politică abia începe, iar în cazul în care ea se va agrava, politicienii vor apela din nou la Înalta Instanță.

Comentatorul politic Anatol Țăranu spune că Maia Sandu ar putea să meargă până în pânzele albe și să refuze desemnarea unei candidaturi promovate de o majoritate parlamentară ostilă președintelui. Țăranu consideră că Sandu a ales calea unei confruntări frontale cu Parlamentul, iar asta ar putea avea consecințe imprevizibile.

„Maia Sandu își motivează acest refuz prin faptul că a fost aleasă pentru a stârpi corupția și nu dorește să-și trădeze electoratul, iar din ceea ce vedem ea a ales calea unei confruntări frontale cu adversarii ei și asta ar putea avea consecințe imprevizibile. Ea poate să joace o asemenea opțiune, numai că în lipsa unui Guvern instituționalizat, în condițiile unei acutizări a pandemiei în care mor oameni, iar spitalele se transformă în lazareturi, este o variantă riscantă. Aceasta va înrăutăți considerabil viața cetățenilor și, în ultima instanță, va duce la mari prejudicii pentru imaginea politicului”, a precizat Anatol Țăranu.

Maia Sandu a anunțat că a luat act de decizia Curții Constituționale, dar Moldova are nevoie de un nou Parlament, iar poporul este deținătorul real al puterii în stat și este cel care poate să tranșeze această situație.  

Sandu a lăsat să se înțeleagă că va insistă să fie organizate alegeri anticipate ori referendum privind demiterea sa din funcția de președinte al țării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0