Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zinaida Greceanîi i-a felicitat pe bărbați: Ce spune despre 23 februarie

© Sputnik / Miroslav RotariZinaida Greceanîi
Zinaida Greceanîi - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Abonare
Zinaida Greceanîi a descifrat, într-un mesaj de felicitare adresat bărbaților, simbolismul pe care ziua de 23 februarie îl are acum pentru moldoveni.  

CHIȘINĂU, 23 feb – Sputnik. Ziua de 23 februarie nu este una de sărbătoare oficială în Republica Moldova, dar mulți moldoveni care și-au satisfăcut serviciul militar în armata fostei Uniunii Sovietice și apropiații lor o marchează în continuare.

Russia Putin Diplomacy - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Societate
Putin: 23 februarie - simbol al devotamentului față de Patrie

În Federația Rusă este însă sărbătoare oficială - Ziua Apărătorilor Patriei. 

Așadar, ce sărbătoresc moldovenii în această zi?  

„Tradițional, pe 23 februarie, celebrăm bărbăția, curajul, fidelitatea”, a scris pe Facebook președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, care face parte din Partidul Socialiștilor (PSRM).

„Cu această ocazie, transmit tuturor bărbaților felicitări, împreună cu urări de multă sănătate, vigoare și prosperitate”, i-a felicitat Zinaida Greceanîi pe cei care marchează ziua de 23 februarie.

„Ziua Armatei naționale este sărbătorită în Republica Moldova pe 3 septembrie, totuși sute de mii de bărbați ai Moldovei se asociază cu Ziua Apărătorului Patriei pe care am sărbătorit-o de-a lungul anilor”, a explicat președintele Parlamentului.

Zinaida Greceanîi a spus că a dorit să folosească „prilejul zilei de astăzi pentru a adresa tuturor celor care și-au exercitat serviciul militar cuvinte de respect și mândrie”.

„Odată trecuți prin această școală a vitejiei, ați devenit etalon al disciplinei, tăriei de caracter și grijii față de cei din jur”, a apreciat președintele Parlamentului.

„Așa cum Dumneavoastră știți mai bine să vă ocrotiți familiile și persoanele iubite, așa viața să vă păzească de nevoi și să vă ofere doar clipe fericite”, le-a urat Zinaida Greceanîi.

„La mulți ani tuturor bărbaților!”, și-a încheiat ea mesajul de felicitare.

Ziua de 23 februarie, numită și Ziua Apărătorului Patriei, este sărbătorită în Republica Moldova și ca o zi a bărbaților. 23 februarie a fost marcată în Uniunea Sovietică ca Ziua Armatei Roşii până în 1949, iar mai târziu ca Ziua Armatei Ruse, devenind din 1995 Ziua Apărătorilor Patriei, fiind sărbătorită şi în unele republici post-sovietice, inclusiv în Republica Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0