Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Putin: 23 februarie - simbol al devotamentului față de Patrie

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaRussia Putin Diplomacy
Russia Putin Diplomacy - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Abonare
Armata rusă și flota militară maritimă sunt gata să răspundă celor mai complicate provocări acționând eficient și decisiv, a declarat președintele Federației Ruse Vladimir Putin în felicitarea sa cu ocazia Zilei Apărătorului Patriei.

CHIȘINĂU, 23 feb – Sputnik. Lumea modernă necesită vigilență constantă și disponibilitate pentru a răspunde celor mai dificile provocări, pentru a acționa competent, decisiv și eficient. Declarația a fost făcută de președintele Federației Ruse Vladimir Putin cu ocazia Zilei Apărătorului Patriei, marcată anual pe data de 23 februarie.  

„Armata și marina noastră știu cum să facă acest lucru. Suntem mândri de capacitatea lor de luptă, de instruire, de bagajul de cunoștințe și abilitatea de a mânui cele mai noi și moderne arme”, a precizat Putin.

Liderul de la Kremlin mai spune că 23 februarie este o sărbătoare, un simbol al curajului și devotamentului pentru Patrie și este celebrat de ruși cu mândrie.

Президент РФ В. Путин встретился с президентом Белоруссии А. Лукашенко - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2021
Rusia
Putin: Este nevoie de unirea eforturilor pentru producerea vaccinurilor

„Adresez cele mai calde cuvinte de recunoștință veteranilor, generația care ne-a învățat pe noi, urmașii lor, să câștigăm și să nu renunțăm. Ne amintim de exploatările armatei ruse, care întotdeauna și-a apărat pământul fără teamă, a preluat cele mai crude lovituri ale dușmanilor”, a spus președintele rus.

Potrivit acestuia, istoria Rusiei este plină de exemple de eroism ancestral.

„Și de aceea tradițiile noastre de patriotism sunt atât de puternice. Tradițiile unei legături puternice și inseparabile între popor, stat și apărătorii lor de încredere - armata și flota marină. Această uniune a fost forjată de secole, iar astăzi semnificația ei rămâne la fel de importantă și solicitată”, a subliniat președintele.

Putin mai spune că toate planurile pentru dezvoltarea armatei și a marinei ruse vor fi îndeplinite.

„Toți suntem responsabili pentru Patrie și pentru o dezvoltare durabilă. Dar pentru cei care au ales să activeze ca apărători acest sentiment capătă un sens special. Asigurarea stabilității, suveranității și puterii naționale, protejarea societății și a tuturor cetățenilor sunt prioritatea lor pentru întreaga viață”, a adăugat Putin.

Президент РФ В. Путин - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2021
Rusia
Peskov a explicat de ce Putin nu are încă gradul de general

Președintele a menționat că forțele armate sunt puternice și curajoase, lucru dovedit de multe ori atât în ​​exerciții, cât și în condiții de luptă. Șeful statului rus a mai spus că interesul tinerilor pentru profesiile din domeniul militar vorbește despre întărirea autorității forțelor armate ruse.

„Una dintre dovezile consolidării autorității Forțelor Armate este interesul major al tinerilor pentru specialitățile militare. Din ce în ce mai mulți consideră serviciul de recrutare important pentru ei înșiși și necesar pentru Patrie”, a spus Putin.

Președintele rus a menționat că mulți recruți rămân să lucreze în Armată. Aceștia își fac din această vocație o meserie, datorită predecesorilor lor pe care îi au ca exemplu.

Ziua de 23 februarie, numită și Ziua Apărătorului Patriei, este sărbătorită în Republica Moldova și ca o zi a bărbaților. 23 februarie a fost marcată în Uniunea Sovietică ca Ziua Armatei Roşii până în 1949, iar mai târziu ca Ziua Armatei Ruse, devenind din 1995 Ziua Apărătorilor Patriei, fiind sărbătorită şi în unele republici post-sovietice, inclusiv în Republica Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0