Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova a comentat declarația diplomației SUA cu privire la ”Nord Stream-2”

© Photo : МИД РФ / Trecere la banca de fotografiiБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a comentat ultima declarație a Departamentului de Stat al SUA cu privire la ”Nord Stream-2”.

CHIȘINĂU, 23 feb – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe Maria Zaharova a comentat declarația Departamentului de Stat al SUA în care se afirmă că motivul contracarării ”Nord Stream-2” este geopolitica, informează RIA Novosti.

Reprezentantul oficial al diplomației americane a declarat anterior că Washingtonul este îngrijorat de creșterea influenței Rusiei prin construcția gazoductului, a amintit Zaharova.

Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Rusia
Maria Zaharova denunță efectele și manevrele loviturii de stat care a zguduit regiunea

“Germania declară de fiecare dată că acest proiect este profitabil pentru țară! Iar SUA declară de fiecare dată că economia și energetica nu trebuie politizate! Acum, cel care nu vrea politizarea economiei și energeticii îl va ajuta pe cel căruia proiectul îi este convenabil, din punct de vedere economic și energetic, să nu realizeze acest proiect?”, a scris Zaharova pe Facebook.

Biden este acuzat de lipsă de acțiune cu privire la problema "Nord Stream – 2">>>

Ea a menționat că în acest fel “Departamentul de Stat a recunoscut că SUA subminează principiile de bază ale comerțului liber și al concurenței, supunând legile pieței propriilor interese geopolitice, acționând contrar voinței statelor suverane și împotriva intereselor cetățenilor statelor independente”.

“Nord Stream – 2” presupune construirea a două linii a conductei de gaz din Rusia în Germania prin Marea Baltică. Capacitatea totală a ramurilor este estimată la 55 miliarde de metri cubi de gaz pe an. La proiect participă “Gazpromul” rusesc și o serie de companii europene. Statele Unite se opun activ proiectului, promovându-și gazul natural lichefiat în UE, precum și Ucraina și Țările Baltice.

Fluxul de știri
0