Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

"Superputere maritimă": Noul proiect special al AIP "Rossiya Segodnya"

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaПарусный линейный корабль "Полтава" и корабли Балтийского флота в акватории Невы на Главном военно-морском параде России в Санкт-Петербурге
Парусный линейный корабль Полтава и корабли Балтийского флота в акватории Невы на Главном военно-морском параде России в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Abonare
Materialele, colectate de jurnaliștii agenției împreună cu experți și istorici, vor permite să fie urmărită calea de dezvoltare a construcțiilor navale în Rusia.

CHIȘINĂU, 23 feb – Sputnik. În data de 23 februarie, pe platforma principalei resurse a AIP "Rossiya Segodnya" – site-ul ria.ru – cu sprijinul "Corporației Unite de Construcții Navale" și a Societății istorice ruse, a fost lansat un proiect special – "Superputere maritimă" – dedicat celei de-a 325-a aniversări a creării flotei rusești și a viitoarei celebrări a 350 de ani de la nașterea lui Petru I.

Спуск на воду атомной подлодки проекта Ясень-М в Северодвинске - Sputnik Moldova, 1920, 17.05.2020
Sevmaș gata să scoată "Borei-А" și "Iaseni-М": Cât de mult se va schimba flota rusă

Grație proiectului, oricine va putea să se familiarizeze cu evenimentele care au făcut din Rusia o superputere maritimă, precum și cu artefacte și documente rare, dar și să afle despre eroii care trăiesc astăzi printre noi.

După cum a remarcat șeful Societății istorice ruse, Serghei Narîșkin, materialele, colectate de jurnaliștii agenției împreună cu experți și istorici, vor permite să fie urmărită calea de dezvoltare a construcțiilor navale în Rusia și vor oferi o nouă perspectivă asupra figurii ”țarului-dulgher” însuși.

"Cred că familiarizarea cu această resursă media le va fi utilă tuturor iubitorilor de istorie rusă", a subliniat el.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0