Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Protestul transportatorilor privați și soarta pasagerilor

© Sputnik / Mihai CarausЗабастовка транспортников в Кишиневе
Забастовка транспортников в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Abonare
Dimineața zilei de marți, 23 februarie, a început cu nervi pentru unii moldoveni. Motivul este că nu au știut că transportatorii astăzi protestează și au stat minute în șir în stație, în speranța că totuși va veni un microbuz de linie și îi va duce la destinație.

CHIȘINĂU, 23 feb - Sputnik. Dis-de-dimineață, echipa Sputnik Moldova a mers prin Capitală, dar și prin localitățile apropiate ca să vadă cum se descurcă oamenii în condiții de grevă a transportului public privat.

© Sputnik / Mihai CarausProtestul transportatorilor privați
Protestul transportatorilor privați și soarta pasagerilor  - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Protestul transportatorilor privați

Autogara din Strășeni era pustie, niciun microbuz nu staționa, iar unii oameni care așteptau nu înțelegeau de ce nu circulă transportul. După zeci de minute petrecute în stație, unii au decis să prindă o mașină de ocazie pentru a ajunge la muncă, alții au apelat la serviciile companiilor de taxi. La alții răbdarea a cedat, însă și s-au întors acasă. Deși oamenii sunt indignați de faptul că transportul nu circulă, totuși ei au susținut protestul transportatorilor.

© Sputnik / Mihai CarausProtestul transportatorilor privați
Protestul transportatorilor privați și soarta pasagerilor  - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Protestul transportatorilor privați

La scurt timp, echipa de filmare s-a îndreptat la Autogara de Sud-Vest din Chișinău, unde de regulă se atestă un flux mare de transport și pasageri. Marți, autogara a fost pustie. Pe peron stăteau trei microbuze de pe curse internaționale, dar și acelea erau pustii. Oamenii care au așteptau pe peron la autogară au văzut că nici casele de bilete nu funcționează și au ieșit în stradă, în speranța că vor prinde vreo mașină de ocazie. Unii au stat ore în șir și au așteptat să găsească pe cineva care merge în aceiași direcție, alții au decis însă să ia un taxi, spunând că au obosit să aștepte și că timpul valorează mai mult.

Общественный транспорт - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Foto - Greva transportatorilor a început: Autogări pustii- „Nu avem cu ce ajunge la muncă”
În Capitală, unele stații erau pline în orele de vârf, iar transportul public municipal circula mai des. Totuși, în jurul orei 09:00, stațiile au devenit aproape goale, iar troleibuzele circulau cu câțiva pasageri.

Amintim că Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a anunțat că transportatorii își vor sista activitatea pe parcursul zilei de marți. Astfel, microbuzele municipale de linie, raionale și interraionale nu vor circula în această zi. Decizia a venit după ce CNESP a hotărât să reducă numărul de pasageri în transportul public până la 50% din capacitatea unității de transport. După anunțarea deciziei, transportatorii s-au arătat nemulțumiți, iar Comisia Națională de Sănătate Publică a decis suspendarea decizie de limitare a numărului de pasageri în transport până în data de 28 februarie. Chiar și așa, transportatorii nu s-au răzgândit și au anunțat că nu vor renunța la protestul de marți. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0