Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Foto - Greva transportatorilor a început: Autogări pustii- „Nu avem cu ce ajunge la muncă”

Общественный транспорт
Общественный транспорт - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Abonare
Pe 23 februarie transportatorii privați organizează o grevă. Nu au ieșit pe linie microbuzele, autobuzele care efectuează curse raionale și interraionale, precum și o parte din transportul din Chișinău.

CHIȘINĂU, 23 feb - Sputnik. Așa cum au anunțat încă săptămâna trecută, transportatorii au intrat marți în grevă, fiind nemulțumiți de decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, care stabilește că numărul de pasageri în transportul public nu trebuie să depășească 50% din capacitate.

Protest transportatori, 18 decembrie 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2021
Societate
Cât ne va costa protestul transportatorilor - expert

Astfel, microbuzele de linie municipale, raionale, interraionale, precum și o parte din transportul privat din Chișinău nu vor circula pe parcursul unei zile. Astel, dacă planificați să ieșiți din casă, s-ar putea să nu ajungeți la destinație. 

În Capitală însă situația este mai puțin gravă, întrucât Regia transport electric Chișinău și Parcul urban de autobuze au suplimentat marți, 23 februarie, numărul de unități de transport public, în special în orele de vârf. 

În schimb, sunt afectate localitățile în care nu există alternativă. De exemplu la Strășeni autogara este pustie în această dimineață. Oamenii încearcă să prindă o mașină de ocazie, întrucât spun că nu au bani ca să-și ia un taxi, transmite corespondentul Sputnik Moldova

O femeie a declarat că a fost nevoită să sune la locul de muncă și să anunțe că nu are cu ce să ajungă la serviciu. 

O situație similară se atestă la Autogara de Sud-Vest.

Mai devreme Comisia Națională de Sănătate Publică a decis suspendarea decizie de limitare a numărului de pasageri în transport, până la data de 28 februarie. Chiar și așa, transportatorii nu s-au răzgândit și au anunțat că nu vor renunța la grevă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0