Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Protestul transportatorilor, văzut cu ochii pasagerilor

Abonare
Greva transportatorilor a dat peste cap planurile persoanelor care nu dețin un automobil personal. Mulți au întârziat la muncă sau chiar nu au putut ajunge la destinație din cauza lipsei de transport.

Marți, niciun transportator privat nu a fost observat pe drumurile din țară. Aceștia nu au ieșit pe linie, manifestându-și astfel protestul față de decizia Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică care stabilește că numărul de pasageri în transportul public nu trebuie să depășească 50% din capacitate.

Greva transportatorilor i-a pus în dificultate pe unii oameni, care în dimineața zilei de marți nu au avut cu ce să se deplaseze la locul de muncă. Echipa Sputnik Moldova a încercat să afle cum se descurcă oamenii în condiții de grevă a transportului public privat.

„Imaginați-vă câtă lume își bate capul, se enervează, nu are cu ce să meargă la lucru. Dacă nu vine microbuzul, mă întorc înapoi acasă. Unde am să mă duc pe jos? Pe jos nu mă duc”, a spus o locuitoare a orașului Strășeni.

Забастовка транспортников в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Republica Moldova
Protestul transportatorilor privați și soarta pasagerilor
În timp ce unii așteptau în stații în speranța că va veni microbuzul, alții au încercat să prindă o mașină de ocazie sau să apeleze la serviciile companiilor de taxi.

„Taxi – nu. Nu ne putem permite. O să mai stau vreo zece minute. Dacă nu vine, cred că mă întorc. O să telefonez și o să spun că nu pot să ajung la lucru”, a menționat o altă locuitoare din Strășeni.

Amintim că Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a anunțat că transportatorii își vor sista activitatea pe parcursul zilei de marți. Astfel, microbuzele municipale de linie, raionale și interraionale nu circulă în această zi. Decizia a venit după ce CNESP a hotărât să reducă numărul de pasageri în transportul public până la 50% din capacitatea unității de transport. După anunțarea deciziei, transportatorii s-au arătat nemulțumiți, iar Comisia Națională de Sănătate Publică a decis suspendarea deciziei de limitare a numărului de pasageri în transport până în data de 28 februarie. Chiar și așa, transportatorii nu s-au răzgândit și au anunțat că nu vor renunța la protestul de marți. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0