Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ion Chicu, internat la terapie intensivă

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Abonare
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Chicu, este internat în spital. Acesta ar fi la terapie intensivă din cauza complicațiilor post COVID-19.

CHIȘINĂU, 23 feb - Sputnik. Fostul premier al Republicii Moldova, Ion Chicu, a fost internat în secția de terapie intensivă a Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de ofițerul de presă al instituției Marina Zibliuc. Aceasta a precizat că „în cadrul instituției a fost spitalizat acest pacient, dar mai multe detalii nu pot fi oferite, întrucât nu există acordul pacientului”. În mediul online au apărut informații că Ion Chicu ar fi internat în secția de terapie intensivă din cauza complicațiilor apărute după infectarea cu noul tip de coronavirus. 

Совещание премьера по ликвидации последствий ЧС в Комрате - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2020
Politică
Ultima oră: Premierul Ion Chicu, testat pozitiv cu COVID-19

Ulterior, Ion Chicu a scris pe canalul său de telegram un mesaj despre medici și le-a mulțumit tuturor pentru susținere.

„Stimați Prieteni, avem în țară cei mai buni medici din lume! Totul va fi bine. Mulțumesc tuturor pentru cuvinte calde și urări de sănătate. Vă rog aveți mare grijă de sănătate. Mulțumesc tuturor pentru cuvinte calde și urări de sănătate. Vă rog aveți mare grijă de sănătate”, a scris Chicu. 

Amintim că fostul premierul moldovean Ion Chicu a fost diagnosticat pozitiv cu noul tip de coronavirus la începutul lunii decembrie 2020. Anunțul a fost făcut de fostul consilier în comunicare Boris Harea, pe pagina sa de Facebook.

”În contextul apariției unor simptome caracteristice virusului COVID 19, prim-ministrul Ion Chicu a efectuat testul corespunzător. Testul e pozitiv. Premierul va continua să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu de la distanță”, a precizat atunci Harea.

Ulterior, Ion Chicu a revenit la muncă și declara că se simte bine. Se pară că fostul șef de guvern s-a molipsit de COVID-19 pentru a doua oară. 

În Republica Moldova, în ultimele trei săptămâni numărul cazurilor noi de infectare cu noul tip de coronavirus a crescut semnificativ. Acest lucru a impus autoritățile de la Chișinău să prelungească starea de urgență în sănătate publică până la 15 aprilie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0