Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Explozia de la Botanica: Ce ipoteză are IGSU - Foto

© Sputnik / Mihai CarausПожар в здании Филармонии
Пожар в здании Филармонии - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Abonare
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat prima ipoteză privind cauza deflagrației de ieri seara, dintr-un bloc de locuințe de pe strada Independenței din Chișinău.

CHIȘINĂU, 23 feb - Sputnik. Încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea echipamentului care funcționează pe bază de gaz natural ar fi prima ipoteză în cazul deflagrației din seara zilei de ieri, dintr-un bloc de locuințe din sectorul Botanica. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează că la fața locului, pentru elucidare tuturor circumstanțelor, activează Laboratorul Experimental Antiincendiar și specialiști din cadrul Direcției prevenire a riscurilor a IGSU.

Amintim, zeci de echipaje de pompieri, polițiști și ambulanțe au fost îndreptate aseară, 22 februarie, pe strada Independenței din sectorul Botanica al Capitalei, după ce într-o locuință a avut loc o explozie. Apelul la Serviciul 112 a fost efectuat la ora 20:17.

Взрыв в жилом доме в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2021
Societate
Video: Explozie puternică în sectorul Botanica - Câteva persoane au avut de suferit

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, la fața locului au fost îndreptate patru echipaje de salvatori. În urma intervenției s-a stabilit că explozia a avut loc într-o bucătărie comună din blocul de locuințe cu șase etaje. În urma exploziei, patru persoane au avut de suferit. Trei minori cu vârstele de un an, zece ani și șaisprezece ani au primit traumatisme fiind internați. 

Minorii de un an și zece ani s-au ales cu traumatisme ușoare fiind în exteriorul blocului în momentul producerii deflagrației, iar băiatul de șaisprezece ani a primit arsuri de gradul I, II și III pe mâini, piept și față, fiind în încăperea unde s-a produs deflagrația. O femeie care de asemenea s-a aflat în exteriorul blocului s-a ales cu traumatisme ușoare. Starea tuturor persoanele este satisfăcătoare. Persoane decedate nu au fost raportate. Circumstanțele cazului sunt investigate de organele de drept.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0