Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ambasada Rusiei i-a felicitat pe conaționali cu ocazia Zilei Apărătorului Patriei

© Sputnik / Дмитрий ТереховПредставители дипкорпусов россии, белоруссии, казахстана, азербайджана возложили цветы к памятникам погибшим воинам на столичном мемориале вечность.
Представители дипкорпусов россии, белоруссии, казахстана, азербайджана возложили цветы к памятникам погибшим воинам на столичном мемориале вечность. - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
De mai bine de 100 de ani, întregul spațiu post-sovietic marchează sărbătoarea care întruchipează curajul, dăruirea, invincibilitatea spiritului, dragostea și devotamentul față de Patrie.

CHIȘINĂU, 23 feb – Sputnik. Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova a publicat un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Apărătorului Patriei.

"De mai bine de 100 de ani această sărbătoare multinațională întruchipează curajul, dăruirea, invincibilitatea spiritului, dragostea și devotamentul față de Patrie. Această dată solemnă este populară în mod tradițional atât în ​​țara noastră, cât și peste hotarele ei. În mare parte datorită armatei și marinei, Patria noastră a reușit să supraviețuiască tuturor încercărilor la care a fost supusă, nu s-a închinat niciodată în fața dușmanilor", se spune în mesajul de pe pagina misiunii diplomatice de pe o rețea de socializare.

Cuvintele "apărător al Patriei" pentru ruși sunt eroice, dar în același timp tragice și sacre, a menționat Ambasada.

Russia Putin Diplomacy - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Societate
Putin: 23 februarie - simbol al devotamentului față de Patrie

"Ne amintim bine sângerosul Marele Război pentru Apărarea Patriei, dureroasa aniversare a 80 de ani de la începutul căruia o onorăm anul acesta. 27 de milioane de compatrioți au devenit victime ale acelei tragedii și numai datorită eroismului poporului nostru am apărat Victoria. Ne amintim de acest test eroic, păstrăm amintirea evenimentelor din acei ani, rezistăm încercărilor furioase de a falsifica istoria și de a glorifica nazismul", adaugă sursa.

Inițial, din 1922, această dată a fost sărbătorită anual ca Ziua Armatei Roșii, din 1946 – Ziua Armatei Sovietice, din 1949 până în 1992 – Ziua Armatei Sovietice și a Marinei.

După prăbușirea Uniunii Sovietice, în Rusia, sărbătoarea se numește Ziua Apărătorului Patriei. De asemenea, ea este sărbătorită și în alte țări ale Comunității Statelor Independente.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0