Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ANRE va calcula prețurile la carburanți - Proiectul e pe masa deputaților

© Sputnik / OsmatescoAlexandru Oleinic
Alexandru Oleinic - Sputnik Moldova, 1920, 23.02.2021
Abonare
Parlamentul ar putea examina săptămâna aceasta un proiect de lege care prevede revizuirea metodologiei de calculare a prețurilor la produsele petroliere. Despre aceasta a vorbit deputatul Alexandru Oleinic în cadrul unei emisiuni la Sputnik Moldova
ANRE va calcula prețurile la carburanți - Proiectul e pe masa deputaților

Deputatul Alexandru Oleinic a declarat că Parlamentul ar putea să revizuiască metodologia de calculare a prețurilor la produsele petroliere, care astăzi le dictează titularii de licență, adică importatorii.

În conformitate cu modificările operate la Legea privind Piața Produselor Petroliere, titularii de licență stabilesc și modifică de sine stătător prețurile de comercializare cu amănuntul ale produselor petroliere, incluzând o rată de rentabilitate anuală care nu depășește 10%.

Benzinărie  - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2021
ANRE vine cu explicații și prognoze: Prețurile la carburanți ar putea să mai crească
Potrivit lui Alexandru Oleinic actuala prevedere din lege trebuie modificată pentru a evita majorările nejustificate ale prețurilor la carburanți. Deputatul mai spune că proiectul de modificare a legii a ajuns în comisia de profil și urmează să fie aprobat, pentru a fi promovat în plenul Parlamentului

„Legea deja a ajuns în comisia de profil, iar la ședința de miercuri va fi examinată. Sper ca deputații din comisie să aprobe acest proiect pentru a-l promova în Parlament în două lecturi. Trebuie să vă spun că avem și avizul Guvernului care, în mare parte, este acceptabil, de asemenea și ANRE a venit cu o propunere de susținere a noii metodologii. Sper, ca într-un timp restrâns, să finalizăm acest proces atât de anevoios, dar important pentru consumatori, inclusiv pentru agricultori care sunt cei mai mari consumatori de carburanți”, a precizat Alexandru Oleinic.

Din martie 2019, petroliștii stabilesc de sine stătător prețurile de comercializare cu amănuntul ale produselor petroliere.

Prima majorare a prețurilor la carburanți din acest an a avut loc pe 12 februarie. A urmat o altă scumpire a pe 17 februarie, când prețul benzinei a ajuns la 18,25 lei pe litru, iar al motorinei - la 15,50 lei pe litru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0