Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sondaj: Majoritatea moldovenilor sunt împotriva vaccinului anti-COVID-19

© Sputnik / Vitali Belooussov / Accesați arhiva multimediaUn médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo)
Un médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo) - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2021
Abonare
Pandemia a afectat puternic viața oamenilor, arată datele ultimului sondaj al Asociației Sociologilor și Demografilor. Chiar și așa, majoritatea moldovenilor sunt împotriva vaccinării.

CHIȘINĂU, 22 februarie - Sputnik. Mai mult de jumătate dintre moldoveni nu acceptă să fie vaccinați împotriva coronavirusului. Cel puțin asta arată datele ultimului sondaj al Asociației Sociologilor și Demografilor. Astfel, 56,2% dintre moldoveni nu vor să fie vaccinați împotriva COVID-19. Doar 33% dintre cei chestionați au declarat că sunt gata să primească un vaccin împotriva infecției cu coronavirus. 10% dintre respondenți nu au putut răspunde la această întrebare.

Doses de vaccin  - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2021
Societate
Сum va fi adus vaccinul anti-COVID în Moldova - detalii

În același timp, mai mult de 55% dintre cetățenii chestionați au spus că pandemia le-a afectat puternic sau foarte puternic viața. Peste 40% dintre respondenți cred că Guvernul ar trebui să fie preocupat în primul rând de redresarea economică și nu de pandemie. Alți 51,5%, dimpotrivă, consideră că guvernul ar trebui să-și canalizeze toate eforturile pentru a salva cetățenii de virusul ucigaș. 

Aproape 42% dintre participanții la sondaj au răspuns că sistemul de îngrijire a sănătății face față crizei, iar 18% sunt de părere că nu poate face față și doar 10% consideră că medicii categoric nu pot face față pandemiei.

Sondajul a fost realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova în perioada 12-20 februarie. La acesta au participat 1191 de respondenți din 89 de localități ale țării. Marja de eroare este de +/- 3%. 

Primele loturi de vaccin împotriva COVID-19 vor ajunge în Republica Moldova până la sfârșitul lunii februarie. Este vorba despre 24 570 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech și 264 000 de doze produse de Oxford/AstraZeneca.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0