Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Reducerea numărului de pasageri în transport: De ce a fost necesară măsura?

© SputnikDaniela Demișcan
Daniela Demișcan - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2021
Abonare
Cum explică reprezentanții Ministerului Sănătății noile măsuri cu privire la limitarea numărului de pasageri până la 50 la sută în transportul public? Detalii am aflat de la șefa Direcției Politici în Domeniul Sănătății Publice, Daniela Demișcan.
Reducerea numărului de pasageri: De ce a fost necesară măsura?

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", reprezentanta Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Daniela Demișcan a declarat că până acum măsurile impuse de autorități au fost neglijate, motiv pentru care pandemia nu bate în retragere, iar numărul de cazuri crește de la o zi la alta.

Din această cauză, aplicarea unor măsuri mai dure, printre care și reducerea numărului de pasageri în transportul public până la 50 la sută, a fost una necesară și esențială.

Autobuz - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2021
Societate
Transportul public NU va circula marți în țară: Ce spun membrii CNESP
"În prezent avem 32 de teritorii administrative în cod roșu și cinci în cod portocaliu, care sunt condiționate de numărul de cazuri de infecție cu COVID-19. Există mai mulți indicatori care ne obligă să luăm măsuri ca să oprim răspândirea infecției. Este vorba despre anularea evenimentelor în masă, sistarea transportului, a activității piețelor, instituțiilor de învățământ. Acestea sunt recomandările OMS. Înțelegem că nu putem sista în totalmente transportul, de aceea am redus numărul călătorilor", a declarat Daniela Demișcan.

Mai mult, interlocutoarea susține că administrația publică locală, dar și alte ministere de resort trebuie să vină cu propuneri pentru a le oferi alternative celorlalți pasageri.

Totodată, șefa Direcției Politici în Domeniul Sănătății Publice a dat de înțeles că CNESP ar putea reveni după 28 februarie la decizia de limitare a numărului de pasageri până la 50 la sută. 

"Vom vedea cum se vor respecta măsurile împotriva COVID-19 în transport, vom monitoriza și numărul de infectări zilnice, vedem indicatorii și vom ajusta măsurile în funcție de rezultate", a precizat ea.

Comisia Națională de Sănătate Publică a decis suspendarea decizie de limitare a numărului de pasageri în transport, până la data de 28 februarie, după ce mai multe asociații patronale din transporturi au dat asigurări că vor mobiliza angajații să respecte strict măsurile de prevenire a răspândirii infecției COVID-19 în unitățile de transport. În funcție de rezultatele controalelor, CNESP va decide ce măsuri se vor aplica după 28 februarie.  

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0