Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

„Nu are ce căuta în instituții subordonate Primăriei!” - cine l-a înfuriat pe Ion Ceban

© Sputnik / Miroslav RotariPrimarul Chișinăului, Ion Ceban, prezintă raportul de 100 de zile de administrare a orașului
Primarul Chișinăului, Ion Ceban, prezintă raportul de 100 de zile de administrare a orașului - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2021
Abonare
Autoritățile municipale au depus recurs la Judecătoria Chișinău după decizia de anulare a ordinului de suspendare din funcție a directorului cimitirului „Sfântul Lazăr”.

CHIȘINĂU, 22 feb - Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, este nemulțumit de decizia Judecătoriei Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana de anulare a ordinului de suspendare din funcție a șefului cimitirului „Sfântul Lazăr” Pavel Eni.

Edilul-șef le-a cerut responsabililor să facă tot posibilul pentru ca „această persoană să nu aibă ce face în instituții subordonate Primăriei”.

În context, directorul Întreprinderii municipale „Combinatul de servicii funerare”, Ludmila Boțan, a anunțat în cadrul ședinței serviciilor municipale că încheierea Judecătoriei Chișinău din 18 februarie prin care a fost anulat ordinul de demisie a lui Pavel Eni a fost contestată la Curtea de Apel Chișinău.

Cimitirul Sfântul Lazăr, Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2020
Societate
Noi detalii în dosarele „cimitirul Sfântul Lazăr”

„Nu suntem de acord cu această decizie. Am depus deja recurs către Curtea de Apel prin care contestăm această încheiere”, a precizat Boţan.

Amintim că pe 18 februarie Pavel Eni, reținut anterior pentru acte de corupție, a fost repus în funcția de șef al cimitirului Sfântul Lazăr din Capitală. Decizia a fost luată de instanța de judecată, care a admis demersul avocatului său și a anulat ordinul prin care acesta era suspendat din funcție. 

Amintim că la începutul lunii septembrie 2020 CNA a reținut șase persoane din cadrul administrației cimitirului, care sunt cercetate pentru corupere activă, pasivă, trafic de influenţă şi escrocherie. Acestea erau bănuite că ar fi pretins sume ilegale de bani de la rudele răposaţilor, care urmau să obţină un loc de înhumare la cimitir. Membrii grupului luau bani de la rudele decedaților pentru un loc de veci, suplimentar taxei de stat de 1 051 de lei.

Totodată, celor care voiau să rezerve un loc la cimitir pentru rude, la fel li se cerea să plătească dublu faţă de taxa de stat care este de 4 612 lei. Trei persoane învinuite în dosarul „Cimitirul Sfântul Lazăr” au fost cercetate în arest - directorul, directorul-adjunct şi un maistru din cadrul administraţiei. Alte trei persoane au fost cercetate în stare de libertate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0