Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Elveția ar putea renunța la vaccinurile AstraZeneca

© REUTERS / DADO RUVICИллюстрационное фото вакцины от Covid19 с логотипом AstraZeneca
Иллюстрационное фото вакцины от Covid19 с логотипом AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2021
Abonare
Elveția ar putea renunța la contractele de cumpărare a vaccinurilor anti-COVID-19 AstraZeneca, anunță presa locală.

CHIȘINĂU, 22 feb - Sputnik. Oficiul federal al sănătății publice din Elveția nu exclude că țara va renunța la contractul de achiziție a vaccinului AstraZeneca, informează ziarul NZZ am Sonntag, cu referință la vicedirectorul instituției, Nora Kronig.

Иллюстрационное фото вакцины от Covid19 с логотипом AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2021
Mai multe țări dau înapoi de la vaccinul AstraZeneca din cauza efectelor secundare

Declarația a fost făcut în contextul publicării unui plan aproximativ al livrărilor vaccinurilor împotriva COVID-19. Ziarul menționează că planul nu include vaccinul AstraZeneca, fiind prevăzute doar preparatele Novavax și Curevax, care au depus deja actele pentru obținerea autorizației în această țară.

Procesul autorizării va dura o perioadă mai mare de timp, odată ce autoritatea națională de reglementare a medicamentelor Swissmedic a solicitat date suplimentare ale studiilor clinice din SUA.

“Deocamdată nu este clar ce se va întâmpla cu AstraZeneca. Se examinează varianta transmiterii următoarei partide”, a declarat Kroning.

Reprezentantul AstraZeneca a comunicat publicației că întreprinderea este gata să furnizeze vaccinurile din momentul în care autoritatea de reglementare va permite.

În octombrie a anului trecut, guvernul Elveției a încheiat un acord cu AstraZeneca pentru livrarea a 5,3 milioane de doze ale vaccinului.

La sfârșitul anului trecut, în țară a fost lansată o campanie de vaccinare în masă împotriva COVID-19. Autoritățile au eliberat autorizație pentru două preparate – Moderna, pe 12 ianuarie, iar Pfizer/BioNTech, a primit aprobare pe 19 decembrie a anului trecut.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0