Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Temperaturi ridicate în februarie: Cum ne influențează organismul

© Sputnik / Mihai CarausМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2021
Abonare
Schimbările bruște ale vremii afectează starea de sănătate a oamenilor. Medicii susțin că în condițiile în care sunt înregistrate schimbări radicale de temperatură, crește riscul acutizării bolilor de inimă, apariției afecțiunilor respiratorii sau depresiei.
Dependența de condițiile meteo: Află cum influențează organismul

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", medicul cardiolog internist Lilia Purteanu a confirmat faptul că fluctuațiile bruște de temperatură, schimbările din atmosferă influențează direct starea de sănătate a oamenilor, existând o conexiune complexă între ele.

Fiecare persoană resimte diferit schimbările meteorologice. Potrivit specialistului, există persoane meteosensibile, meteoadaptabile şi meteodependente.

Парк - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2021
Creștere bruscă a temperaturii: Prognoza pentru 21 februarie

"Meteosensibilitatea este atunci când persoana este influențată direct de aceste schimbări ale vremii și se acutizează anumite boli existente. Meteodependenţa este exprimată prin afectarea echilibrului psihic, sub influenţa schimbărilor atmosferice. Meteoadaptabilii sunt cei care se acomodează ușor la orice fluctuații ale vremii", a explicat Lilia Purteanu.

Și doctorul în medicină Luminița Suveică susține că în condițiile în care sunt înregistrate schimbări bruște de temperatură, crește riscul acutizării bolilor de inimă, apariției afecțiunilor respiratorii sau stărilor depresive.

"Pentru a diminua efectele negative, recomand oamenilor să facă mai mult efort fizic, să consume fructe şi legume proaspete, iar în caz de necesitate - să apeleze la consultația medicului", a subliniat Suveică.

De menționat este că după mai multe zile cu temperaturi negative, chiar și până la -18 în unele zone, pe 21 februarie vom avea parte de soare și vreme caldă, iar temperaturile vor crește brusc cu aproape 10 grade. Pe 22 februarie vremea continuă să se încălzească.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0