Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Târg cu produse moldovenești: Unde și când va fi organizat

© Sputnik / Miroslav RotariDiana Crudu
Diana Crudu - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2021
Abonare
Iubitorii de produse locale proaspete și gustoase sunt așteptați în preajma Zilei Internaționale a Femeii la un târg deosebit. Iată ce delicii îi așteaptă pe vizitatori.
Târg cu produse moldovenești: Unde și când va fi organizat

În data de 6 și 7 martie, în Parcul "Alunelul" din sectorul Buiucani al Capitalei, se va desfășura un târg cu produse locale. Zeci de producători  locali de miere, prune, struguri, migdale, alune, fructe, pomușoare proaspete și uscate, ceaiuri din plante naturale ș.a. își vor expune produsele și vor putea comunica direct cu cumpărătorii, oferindu-le toate informațiile necesare.

”95 la sută din cei prezenți vor fi femei producătoare, iar pentru ele va fi un adevărat cadou dacă produsele pentru care depun tot efortul vor fi apreciate de către vizitatori. Vom avea producători de cașcavaluri de la Drochia, din Slobozia Mare, producători de vinuri, de pâine fără conservanți. Va fi o adevărată sărbătoare”, a declarat pentru Sputnik organizatoarea târgului Diana Crudu.

Potrivit ei, anul 2020 a fost considerat drept anul supraviețurii pentru fermierii locali. Agricultorii s-au confruntat cu o serie de probleme din cauza condițiilor meteorologice nefaste ( înghețuri, secetă), dar și criza pandemică. Organizarea târgurilor înseamnă o rază de speranță pentru majoritatea producătorilor locali, iar moldovenii sunt îndemnați să susțină micile afaceri.

Diana Crudu a mai adăugat că, în mod normal, asemenea evenimente ar trebui organizate cât mai frecvent, în mai multe localități din țară și că ar trebui să avem o piață agricolă care să întrunească doar produsele autohtone.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0