Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Schimbări în activitatea piețelor: O nouă decizie a CNESP - detalii

© Sputnik / Mihai CarausЦентральный рынок
Центральный рынок - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2021
Abonare
Administrațiile Publice Locale vor fi responsabile de activitatea piețelor în perioada stării de urgență în sănătate publică, potrivit unei noi decizii a CNSP.

CHIȘINĂU, 20 feb - Sputnik. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică și-a revizuit decizia prin care piețele urmau să activeze doar în anumite zile și ore. Astfel s-a decis ca activitatea piețelor să fie reglementată de către Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică, iar responsabile să fie Administrațiile Publice Locale, care vor putea aplica și alte măsuri de sănătate publică, în conformitate cu gradul de alertă atestat local.

Центральный рынок - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2021
Societate
Cum activează piețele din Chișinău după interdicțiile impuse de autorități

O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 20 februarie de membrii CNESP. La fel, s-a decis interzicerea activității cluburilor de noapte ce se referă la activitatea discotecilor incluse în codul CAEM 56.30 şi a ringurilor de dans incluse în codul CAEM 93.29, indiferent de denumirea de firmă; disco-bar, club de noapte, karaoke, night-club, discotecă, club, etc.

De asemena, conferinţele ştiinţifice și competiţiile sportive, în continuare, nu vor putea fi desfășurate cu prezenţa fizică a persoanelor, excepție reprezintă competițiile sportive fără spectatori, desfăşurate în aer liber şi în spaţii închise de către Federaţiile Sportive Naţionale.

Amintim, la începutul acestei săptămâni, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis să restricționeze activitatea piețelor comerciale. Conform hotărârii, acestea urmau să fie deschise doar în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu excepția piețelor agricole. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0