Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu, împotriva curentului: vrea intervenția fermă a statului în economia țării

© Sputnik / Mihai CarausПротест аграриев в Кишиневе 22 декабря 2020 года
Протест аграриев в Кишиневе 22 декабря 2020 года - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2021
Abonare
Împotriva curentului de non-intervenție a statului în economie: Maia Sandu pledează pentru o implicare mai energică a statului în procesul de dezvoltare a economiei naționale - ce au discutat cu reprezentanții din sistemului bancar și cu agricultorii.

CHIȘINĂU, 20 feb - Sputnik. Non-intervenția statului în economie este un trend în lumea modernă, și totuși președintele Moldovei, Maia Sandu, pare să fie gata să meargă împotriva curentului și pledează pentru ca statul să intervină ferm în vederea dezvoltării celui mai sensibil sector din economia națională - agricultura, sector care a fost afectat în acest an atât de pandemia de COVID-19, cât și de seceta extremă.

Сельхозтехника у въезда в Кишинев - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2020
Cine i-a împiedicat pe agricultori să ajungă cu tractoarele în centrul Capitalei

În cadrul întâlnirii cu reprezentanții sistemului bancar și ai agricultorilor din țara noastră, șeful statului a propus crearea unui fond de garantare a creditelor pentru agricultori ar putea fi creat în cel mai apropiat timp.

Sandu a precizat că acest fond ar fi soluția perfectă pentru a susține agricultorii din Moldova, întrucât ar diminua riscurile pentru bănci și va asigura pentru agricultori acces la resurse pentru finanțarea lucrărilor agricole.

”Am căutat împreună soluții pentru a susține domeniul agricol după lovitura dublă din anul trecut: criza COVID și seceta. Am stabilit că implicarea statului în soluționarea problemelor trebuie să fie mai eficientă. Am convenit că cea mai potrivită soluție pentru agricultori, precum și pentru companiile din alte domenii afectate dramatic de criză, este crearea unui fond de garantare a creditelor”, a precizat Maia Sandu.

Președintele mai spune că statul trebuie să intervină urgent și responsabil pentru a salva locuri de muncă, afaceri și domenii întregi care aduc valoare adăugată. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0