Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CNSP bate în retragere - Decizie importantă pentru transportatori

© Sputnik / Mihai CarausProtest transportatori, 18 decembrie 2020
Protest transportatori, 18 decembrie 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2021
Abonare
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis suspendare deciziei sale privind limitarea numărului de pasageri în transport.

CHIȘINĂU, 20 feb - Sputnik. Decizia de imitare a numărului de persoane în transportul feroviar, rutier, în trafic raional, local și municipal la 50% din capacitate a fost suspendată. Comisia Națională de Sănătate Publică a decis suspendarea acesteia până la data de 28 februarie, inclusiv, după ce mai multe asociații patronale din transporturi au dat asigurări că vor mobiliza membrii săi să respecte strict măsurile de prevenire a răspândirii infecției COVID-19 în unitățile de transport. Astfel, s-a decis că asociațiile patronale își asumă răspunderea că vor respecta strict măsurile de control și prevenire a răspândirii infecției Covid-19.

Общественный транспорт - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2021
Societate
Șoferii microbuzelor de linie amenință cu grevă: Rămânem fără transport public?

În perioada 20-28 februarie 2021 va fi verificat nivelul de conformare a operatorilor de transport  rutier la cele agreate și de respectare a măsurilor epidemiologice de către pasageri, conducători auto, operatori de transport rutier, întreprinderi ce desfășoară activități conexe transportului rutier. În funcție de nivelul de respectare a condițiilor, CNESP va decide asupra măsurilor de prevenire a răspândirii infecției COVID-19 în transport, care vor fi aplicabile după 28 februarie 2021.

„Astfel, dacă până la 28 februarie, operatorii de transport vor demonstra capacitatea de respectare a măsurilor epidemiologice în trafic, CNESP va aproba decizia de a reveni la regimul anterior de activitate a transportatorilor (limitarea numărului de persoane în transportul feroviar și rutier în trafic raional și interraional - proporțional numărului de scaune disponibile în mijlocul de transport, iar pentru transportul rutier în trafic local și municipal - în limita a 60% din capacitatea de îmbarcare), iar dacă nu va fi demonstrată – se va anula suspendarea de astăzi a deciziei”, este precizat în comunicatul Comisiei.

Amintim, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto au anunțat că săptămâna viitoare, pe 23 februarie, va fi sistat pentru o zi transportul regulat de pasageri pe întreg teritoriul țării, drept măsură de protest împotriva deciziei autorităților de a permite îmbarcarea în unitățile de transport în comun a unui număr care să nu depășească 50% din capacitate. Deocamdată nu se cunoaște dacă transportatorii vor mai protesta sau nu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0