Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ucraina a lăsat Republica Moldova în lista roșie - detalii

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2021
Abonare
Autoritățile de la Kiev au actualizat lista statelor cu risc sporit de infectare cu COVID-19. Printre acestea se numără și Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 19 feb - Sputnik. Republica Moldova rămâne în continuare pe lista statelor din zona roșie a Ucrainei, informează Ministerul Sănătății al Ucrainei printr-un comunicat de presă. Țara noastră s-a poziționat pe lista verde pentru țara vecină din data de 15 ianuarie până pe 5 februarie. 

Actualizarea listei se face la fiecare 7 zile, în ziua de vineri. În prezent, potrivit evaluării autorităților ucrainene, Republica Moldova se află pe lista statelor cu risc epidemiologic crescut – categoria roșie. Persoanele care sosesc dintr-un stat aflat în categoria roșie sau care în ultimele 14 zile au fost într-o țară din categoria roșie și intenționează să călătorească în Ucraina vor prezenta la punctul de trecere a frontierei rezultatul negativ al testării COVID-19, efectuat nu mai târziu de 48 ore înainte de trecerea frontierei de stat și emis în limba rusă sau engleză.

România - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2021
Societate
România a actualizat lista țărilor pentru care se impune carantina: Unde a inclus Moldova

În lipsa testării menționate, aceste persoane vor intra în carantină pentru o perioadă de 14 zile, în locuri determinate.

Ca o alternativă la carantină, există opțiunea autoizolării la domiciliu, dacă persoana consimte acest lucru prin înscrierea în aplicația Guvernului Ucrainei “Acțiune acasă” (Дій вдома). 

În același timp, cetățenii străini care se află în autoizolare sau carantină pe teritoriul Ucrainei au posibilitatea de a efectua testarea COVID-19 în laboratoarele medicale ucrainene, în decurs de 48 ore de la traversarea frontierei.

Tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetățenii Republicii Moldova poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că aceasta va fi efectuată în decurs de 48 ore (drept exemplu poate servi biletul de călătorie cu autocarul/avionul) și a poliței de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru Covid-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină, emisă de o companie de asigurări din Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0