Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce i-a convocat Maia Sandu pe specialiștii din domeniul energetic

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидентура РМ
Президентура РМ - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2021
Abonare
Președintele a accentuat că domeniul energetic ține de securitatea statului de aceea este importantă eliminarea schemelor de corupției prin care unii se îmbogățesc din contul creșterii prețurilor pentru consumatori.

CHIȘINĂU, 19 feb – Sputnik. Președintele Maia Sandu a avut vineri o ședință cu specialiștii din sectorul energetic în cadrul căreia au fost discutate cele mai stringente probleme ale domeniului și soluțiile menite să redreseze situația. Șeful statului a accentuat că lipsa unui guvern cu împuterniciri depline și a unui parlament funcțional complică și mai mult situația.

gaz benzină pompă  - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2021
Creșterea prețurilor la carburanți - Până unde vor ajunge acestea

Sandu a menționat într-o postare pe Facebook că au fost discutate chestiuni ce țin de  achiziționarea energiei electrice și posibilitățile de diversificare a surselor, interconexiunea sistemului energetic cu România, modernizarea sistemului de încălzire centralizată, a sistemului de aprovizionare cu gaze, inclusiv prin examinarea posibilității de construire a depozitelor de stocare.

De asemenea, s-a vorbit despre necesitatea consolidării independenței ANRE și a Consiliului Concurenței, modificării cadrului legal cu privire la eficiența energetică, energia regenerabilă.

Sandu, responsabilă de creșterea prețurilor la carburanți>>>

În opinia Maiei Sandu, sectorul energetic a fost sabotat pe parcursul anilor ”de diverse interese de grup, de factori politici și economici”, demnitarii corupți făcându-și din acesta o sursă imensă de venituri ilicite.

”Acest lucru trebuiepână să înceteze, mai ales că domeniul energetic afectează toți cetățenii și ține de securitatea statului. Lipsa unui guvern cu împuterniciri depline și a unui parlament funcțional complică lucrurile și mai tare”, subliniat ea.

În acest context, Sandu a menționat că investigarea schemelor de corupție din sectorul energetic, care duc la îmbogățirea unor persoane din contul creșterii prețurilor pentru consumatori, trebuie să fie o prioritate.

Șeful statului speră că ședința de astăzi cu specialiști din domeniul energetic se va transforma într-o platformă utilă pentru discutarea problemelor din domeniu și identificarea celor mai bune soluții strategice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0