Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procuratura Municipiului Chișinău are un nou șef: Despre cine este vorba

© Sputnik / Mihai CarausProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2021
Abonare
Consiliul Superior al Procurorilor a aprobat astăzi candidatura lui Oleg Afanasii la funcția de șef al Procuraturii Municipiului Chișinău.

CHIȘINĂU, 19 feb - Sputnik. Procurorul Oleg Afanasii a asigurat din 19 martie 2020 interimatul funcției de șef al Procuraturii municipiului Chișinău, conform unui ordin semnat marți seara de către procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

Здание Генеральной прокуратуры Молдавии - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2020
Legea cu privire la Procuratură va fi modificată
Asta după ce fostul șef, Ștefan Șaptefrați, și-a depus cererea de demisie din propria inițiativă. Ulterior, Oleg Afanasii s-a înscris la concursul privind ocuparea funcției de șef al Procuraturii Municipiului Chișinău, fiind unicul candidat în această cursă. Astăzi membrii Consiliului Superior al Procurorilor au aprobat candidatura acestuia. 

Ca și predecesorul său, Ștefan Șaptefrați, Oleg Afanasii a fost subiectul mai multor scandaluri mediatice și anchete jurnalistice.

Oleg Afanasii deține în proprietate o casă în satul Mileștii Mici din raionul Ialoveni de 132,9 metri pătrați, evaluată la 128,9 mii de lei, care i-a fost donată în 2007. Lângă casă se mai află o construcție auxiliară, de 27,6 metri pătrați, și un garaj, de 30,6 metri pătrați.

Oleg Afanasii a activat în funcția de procuror-șef al Secției controlul activității speciale de investigații și asigurarea regimului secret a Procuraturii Generale începând cu anul 2017, după ce a activat mai mulți ani în Procuratura sectorului Centru al municipiului Chișinău.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0