Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noile măsuri impuse de CNESP: Câte amenzi au fost aplicate în două zile

© Sputnik / Rodion ProcaPolițist
Polițist - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2021
Abonare
În timp de doar două zile, 94 de persoane s-au ales cu amenzi pentru că nu au respectat normele sanitare impuse de către autorități. Polițiștii, carabinierii și polițiștii de frontieră anunță că vor continua să monitorizeze cum sunt respectate măsurile impuse de CNESP.

CHIȘINĂU 19 feb - Sputnik. În perioada 17 - 18 februarie, oamenii legii au verificat 755 de agenți economici, 272 de unități de transport, toate bisericile și locurile publice și au informat cetățenii despre riscurile la care se expun în momentul în care admit nerespectarea măsurilor de protecție.

Totodată, au fost verificate și peste trei mii de persoane aflate în regim de autoizolare. Astfel, 83 de persoane au fost sancționate pentru că nu s-au conformat măsurile anti-epidemice, iar 11 oameni s-au ales cu amenzi la frontiera de stat pentru că, la fel, nu au respectat regulile impuse de către autorități. În total, în două zile, 94 de persoane au fost sancționate. Oamenii legii susțin că vor continua verificările pentru a preveni riscul de infectare cu noul coronavirus. 

Центральный рынок - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2021
Societate
Cum activează piețele din Chișinău după interdicțiile impuse de autorități

Amintim, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a prelungit starea de urgență în sănătate publică până la data de 15 aprilie. Totodată, au fost luate măsuri suplimentare de restricție pentru a fi prevenită răspândirea noului virus. Astfel, activitatea centrelor comerciale a fost sistată în zilele de weekend, a fost restricționat  regimul de lucru al piețelor comerciale. Acestea vor fi deschise doar în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu excepția piețelor agricole.

Autoritățile au redus numărul admis de participanți la evenimentele festive de la 50 de persoane la cel mult 20 de invitați. Totodată, activitatea cinematografelor, cluburilor de noapte și a discotecilor rămâne a fi sistată. CNESP a mai decis să limiteze numărul de pasageri în transportul public și feroviar. Astfel, se permite îmbarcarea a 50 la sută din locurile din transport. 

Totodată, oamenii legii au precizat că oamenii sunt în continuare obligați să poarte măști în spațiile publice închise și deschise, să nu încalce regimul de autoizolare dacă au avut contact cu persoane infectate, să apeleze la numărul 112 dacă au nevoie de ajutorul medicilor, polițiștilor sau salvatorilor și să se informeze doar din surse oficiale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0