Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maia Sandu a discutat cu un reprezentant OMS - când ajunge în Moldova primul lot de vaccin

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2021
Abonare
Președintele Maia Sandu a discutat în această seară cu directorul Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa Hans Kluge. Cei doi au vorbit despre asigurarea cu vaccin împotriva COVID-19 a Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 19 feb - Sputnik. Șeful statului a declararat în cadrul discuției cu reprezentantul OMS că este necesar ca Moldova să fie asigurată gratuit cu vaccin prin intermediul platformei COVAX pentru 20% din populația țării. Sandu a fost informată că primul lot de preparate vor ajunge în scurt timp în țara noastră. 

„Am solicitat, de asemenea, ajutorul OMS în procesul de negociere a unor prețuri avantajoase cu companiile producătoare de vaccin prin platforma COVAX. Reprezentantul OMS a confirmat că primul lot de vaccin prin intermediul platformei COVAX urmează sa ajungă în Republica Moldova la sfârșitul acestei luni”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

În Moldova va ajunge în februarie mai puțin vaccin decât era planificat anterior. Dacă mai devreme Ministerul Sănătății din Moldova a anunțat că 264 de mii de doze produse de Oxford / AstraZeneca vor fi livrate în țară, acum vorbește despre 156 de mii.

Evaluation of the effectiveness of the Sputnik V vaccine in the Gemotest laboratory - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2021
Cu ce vaccin este mai bine să te vaccinezi? Top-5 mituri despre imunizare

"Vorbim deja despre 156 de mii, pentru că au apărut publicații și informații suplimentare de la Covax. Vorbim despre 156 de mii de doze de vaccin AstraZeneca", declaratția a fost făcută anterior de secretarul de stat, ministrul interimar al sănătății, muncii și protecției sociale Tatiana Zatîc într-un interviu acordat televiziunii publice.

Declarația a fost făcută de secretarul de stat, ministrul interimar al sănătății, muncii și protecției sociale Tatiana Zatîc într-un interviu acordat televiziunii publice.

Oficialul se așteaptă ca 24.570 de doze de vaccin Pfizer / BioNTech (Comirnaty) să ajungă în țară în această lună. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0