Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lovitură grea aplicată de Sandu lui Plahotniuc

© Sputnik / Miroslav RotariProtest la Guvernul Republicii Moldova, 09 iunie 2019
Protest la Guvernul Republicii Moldova, 09 iunie 2019 - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2021
Abonare
Fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc i-a fost retrasă distincția „Ordinul Republicii”.

CHIȘINĂU, 18 feb - Sputnik. Fostul lider al democraților din Republica Moldova, Vladimir Plahotniuc a rămas fără „Ordinul Republicii”. Un decret prin care i se retrage această distincție a fost semnat de președinteșe țării, Maia Sandu. Într-o postare pe pagina sa de Faceboo, Maia Sandu spune că Plahotniuc nu merită această distincție pentru că ar fi furat țara. 

© Photo : Facebook / Maia SanduDecretul de retragere a distincției „Ordinul Republicii” lui Vlad Plahotniuc
Lovitură grea aplicată de Sandu lui Plahotniuc - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2021
Decretul de retragere a distincției „Ordinul Republicii” lui Vlad Plahotniuc

„O persoană care a furat țara, a atacat și slăbit instituțiile statului și a construit un regim autoritar nu se poate bucura de distincții de stat”, scrie Maia Sandu.

Владимир Плахотнюк - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2020
Societate
Milioane de lei urmau să fie transferați către o companie afiliată lui Plahotniuc

Mai mult, președintele menționează că această distincție i-a fost acordată lui Plahotniuc cu încălcarea procedurii și a normelor legale, și anume a Regulamentului despre modul de propunere pentru decorarea cu distincţii de stat ale Republicii Moldova şi de înmânare a lor.

„Propunerea pentru decorarea lui Vlad Plahotniuc a venit din partea Organizației municipale a Partidului Democrat, ceea ce reprezintă o încălcare a normelor legale, întrucât legea nu prevede partidele politice printre subiecții care pot face propuneri cu privire la decorarea cu distincții de stat”, a precizat președintele în postarea sa pe pagina de facebook. 

Amintim, cetățeanul Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: ”crearea și conducerea unei organizații criminale”, ”escrocherie” și ”spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0