Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Milioane de lei urmau să fie transferați către o companie afiliată lui Plahotniuc

© Photo : Facebook / Vlad PlahotniucВладимир Плахотнюк
Владимир Плахотнюк - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Anticorupție a reușit să împiedice transferarea unei sume de peste 11 milioane de lei către o companie a cărui beneficiar este fostul lider PD Vladimir Plahotniuc.

CHIȘINĂU, 19 nov – Sputnik. Procuratura Anticorupție a aplicat sechestru pe mijloace financiare în sumă de 11 313 795 lei, deținute de SRL ”ARGUS-S” în BC VICTORIABANK SA. Banii urmau să fie transferați în conturile unei companii nerezidente din Turcia, al cărei beneficiar este Plahotniuc.

Potrivit Procuraturii, în cadrul dosarului ce vizează Frauda Bancară, Procuratura Anticorupție de comun cu  Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor au stabilit că pe 9 noiembrie 2020, SRL ”ARGUS-S” a inițiat două transferuri în sumă totală de 660 166,12 USD către compania nerezidentă OTIV PRIME SERVICES BV, pe un cont bancar deschis în Turcia.

Curtea de Apel Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Conturile unei companii IT din țară, din nou sub sechestru

De menționat în context că fostul lider PDM a fost localizat ultima dată anume în Republica Turcia.

Ținând cont de faptul că societățile comerciale nominalizate sunt încorporate în compania nerezidentă OTIV PRIME HOLDING BV, a cărei beneficiar efectiv este cetățeanul Vladimir Plahotniuc, procurorii le-au blocat tranzacțiile, solicitând aplicarea sechestrului în scopul unei eventuale confiscări speciale pentru repararea prejudiciului cauzat prin infracțiune.

Pe 18 mai 2020, Procuratura a emis ordonanța de punere sub învinuire și completarea acuzării în privința fostului lider PDM, incriminându-i comiterea infracțiunilor de ”creare și conducere unei organizații criminale”, ”escrocherie” și ”spălarea banilor în proporții deosebit de mari”.

Unde este Plahotniuk?

Amintim că, acum câteva zile, autoritățile competente ale Turciei au comunicat că Vladimir Plahotniuc nu se mai află pe teritoriul lor. Răspunsul a venit după ce Procura Generală a Republicii Moldova a expediat pe 29 septembrie 2020 o cerere de extrădare a fostului lider PDM.

”Printr-un răspuns oficial, expediat prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, partea turcă ne-a informat că cetățeanul Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Turcia la data de 4 octombrie 2020”, a comunicat unstituția.

Procuratura Generală nu a precizeazat dacă deține sau nu informații cu privire la locul în care se află acum Vladimir Plahotniuc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0