Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Subiectul legat de conflictul transnistrean, discutat la nivel înalt

CC BY 2.0 / Taco Witte / Tiraspol, TransnistriaTiraspol
Tiraspol  - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2021
Abonare
Subiectul privind reglementarea conflictului transnistrean a fost discutat astăzi de reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse în Moldova și ai OSCE.

CHIȘINĂU, 18 feb - Sputnik. Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, și ambasadorul pentru relații speciale al Ministerului Rus de Externe, Vitalii Trapițîn, s-au întâlnit cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch.

Действующий председатель ОБСЕ, министр иностранных дел Швеции Анн Линде - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2021
Politică
Președintele în exercițiu al OSCE vorbește despre „statut special” pentru Transnistria
Părțile au discutat starea actuală a procesului de negociere cu privire la perspectivele procesului de reglementare a conflictului transnistrean. Oficialii și-au exprimat speranța privind implementarea integrală a acordurilor existente între Chișinău și Tiraspol. La fel, au luat act de dorința părților de a găsi soluții reciproc acceptabile la problemele nerezolvate ale pachetului ”Berlin-Plus”.

Totodată, oficialii au analizat posibilitatea organizării în acest an a unei reuniuni în formatul „5+2” privind soluționarea conflictului transnistrean.

OSCE continuă să sprijine reuniunile în formatul „5+2” și să încurajeze protecția drepturilor omului și libertatea circulației, pentru a îmbunătăți condițiile locale de trai pe ambele maluri ale râului Nistru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă <a href="https://sputniknews.com

Fluxul de știri
0