Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Modul neobișnuit prin care salvatorii îi atenționează pe pescari despre pericol

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Salvatorii au găsit o metodă mai puțin obișnuită pentru a-i atenționa pe oameni despre riscul aflării lor pe gheața lacurilor. Cu ajutor unor drone, pescarii sunt informați audio că gheața este fragilă și pot să cadă în apă.

Salvatorii au testat drona pe lacul din apropierea localității Vatra din municipiul Chișinău. Zeci de pescari, care în pofida avertizărilor se aflau pe iaz, au fost preveniți despre pericolul prăbușirii sub gheața subțire a bazinelor acvatice.

Zeci de pescari, pe gheața lacului Ghidighici - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2021
Video
Pescuitul pe gheață la Ghidighici: Între euforie și pericol de moarte
Acțiuni similare urmează să fie desfășurate și în următoarea perioadă, iar salvatorii vor atenționa oamenii care nu se conformează cerințelor. Marți, și echipa Spuntik Moldova a surprins mai mulți pescari pe lacul Ghidighici, care şi-au pus copcile departe de mal. Mulți ne-au recunoscut că le este frică să stea pe gheață, dar pasiunea este mai mare decât teama de a cădea în apă. 

Un caz tragic s-a produs duminică, în data de 14 februarie, când un bărbat de 61 de ani și un copil de 4 ani au murit înecați după ce s-au prăbușit sub gheața subțire a unui lac de acumulare. S-a întâmplat în satul Misovca din raionul Ialoveni. Bărbatul a ieșit la săniuș cu doi nepoți - unul de 4 și altul de 14 ani. Sub gheața care s-a spart au ajuns toți trei, dar adolescentul a fost salvat de oamenii din sat care au sărit în ajutor. În schimb, cel mai mic copil și bărbatul de 61 de ani au decedat. 

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează cetățenii să nu se expună riscului și să-i supravegheze pe cei mici. Salvatorii le recomandă pescarilor să evite deplasarea pe gheața formată pe suprafața bazinelor acvatice și pescuitul la copcă, deoarece este prea fragilă și există riscul prăbușirii în apă. Potrivit IGSU, de la începutul anului 2021, în Republica Moldova s-au înecat 7 persoane, inclusiv 2 copii. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0