Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

OMS anunță diminuarea infectărilor la nivel global

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaЗдание штаб-квартиры Всемирной организации здравоохранения в Женеве
Здание штаб-квартиры Всемирной организации здравоохранения в Женеве - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2021
Abonare
Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general OMS, a anunțat că numărul cazurilor de Covid-19 la nivel global a scăzut pentru a cincea săptămână consecutiv.

BRUXELLES, 18 feb – Sputnik. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general OMS, a anunțat pe twitter că de la începutul anului, bilanţul săptămânal al infectărilor aproape că s-a înjumătățit.

Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2021
Societate
Alarmant: Peste 1300 de cazuri noi de infectare cu Covid-19

Astfel, a spus directorul OMS, numărul de cazuri săptămânale a scăzut de la peste cinci milioane în perioada 4-10 ianuarie la 2,6 milioane în perioada 8-14 februarie.

„Acest lucru demonstrează că măsurile simple de sănătate publică acționează împotriva #COVID-19, chiar și în prezența mutaţiilor virusului - a comentat directorul OMS într-un alt tweet. Șeful OMS spune că, în continuare, contează modul în care i se răspunde acestei tendințe.

”Focul nu este stins, însă noi i-am redus dimensiunea. Dacă încetăm însă să-l combatem pe toate fronturile, va reveni în forţă”, a avertizat Ghebreyesus.

Numărul de decese cauzate de coronavirus la nivel global a depășit 2,4 milioane în ultimele 24 de ore, pragul de două milioane înregistrându-se pe 15 ianuarie. Potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins, până în prezent s-au înregistrat 2.407.869 decese cauzate de virus la nivel mondial dintr-un total de 109.155.627 de cazuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0