Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alarmant: Peste 1300 de cazuri noi de infectare cu Covid-19

© Sputnik / Mihai CarausActivitatea SAMU Botanica
Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2021
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat date noi privind starea epidemiologică în contextul pandemiei generate de COVID-19.

CHIȘINĂU, 17 feb - Sputnik. Alte 1301 de cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Datele au fost prezentate de secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, în cadrul tradiționalei conferințe de miercuri. Bilanțul total al cazurilor înregistrate în Republica Moldova a ajuns la 172 815 de la începutul pandemiei, acum aproape un an. Din numărul total de cazuri înregistrate astăzi, două sunt de import. 

„Este o răspândire comunitară a numărului de cazuri. Este alarmant de mare la nivel de țară. Suntem în a treia săptămână de creștere masivă de cazuri”, a menționat Zatîc. 

Piața centrală - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2021
Societate
Se închid iarăși piețele și centrele comerciale - iată când își vor sista activitatea

Numărul personalului medical confirmat pozitiv cu noul tip de coronavirus este de 44 de persoane. Este vorba de 15 medici, 19 asistenți medicali și alte 10 persoane - personal auxiliar. 

Starea de sănătate a 284 de pacienți este gravă. Dintre aceștia, 63 sunt conectați la aparate de respirație dirijată. Ministerul informează că astăzi alte 19 persoane au decedat din cauza complicațiilor generate de COVID-19. Numărul persoanelor vindecate în ultimele 24 de ore este de 720 de pacienți. 

Zatîc mai spune că a crescut semnificativ și numărul claselor care sunt plasate în carantină, dar și a personalului. Crește și numărul cazurilor de infectare în rândul copiilor.

Amintim că starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până la 15 aprilie 2021, cu posibilitatea revizuirii acesteia. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. La baza acesteia stă situația epidemiologică nefavorabilă, argumentează autoritățile. Astfel, Comisia a decis instituirea unor măsuri suplimentare de restricție pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Una din ele se referă la activitatea centrelor comerciale din țară. Astfel, începând cu 17 februarie 2021, în zilele de week-end va fi sistată activitatea acestora.

Medicina - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2021
Societate
Moldova va primi mai puține doze de vaccin decât s-a anunțat anterior

Tot din17 februarie se restricționează și activitatea piețelor comerciale, care vor fi deschise doar în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu excepția piețelor agricole.

S-a decis și limitarea numărului de pasageri în transportul feroviar și rutier în trafic municipal, raional și interraional – la 50% din capacitatea de îmbarcare. Și numărul de participanți la evenimentele festive în unitățile de alimentație publică a fost redus de la 50 de persoane la cel mult 20 de invitați. Prezența spectatorilor în incinta cinematografelor rămâne interzisă. De asemenea, în această perioadă se va interzice activitatea cluburilor de noapte și a discotecilor.

Cât privește studiile, este menținut regimul actual, dar în funcție de evoluția pandemiei instituțiile de învățământ ar putea reveni la studiile doar în regim online.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0